Coroziunea

Trimis la data: 2010-04-10
Materia: Geografie
Nivel: Facultate
Pagini: 14
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Rodica_I
Dimensiune: 53kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Coroziunea- consta in distrugerea partiala sau totala a materialelor, in urma interactiuneii cu mediul inconjurator ca rezultat al unor reactii chimice, electrochimice si biochimice.
Clasificarea proceselor de coroziune se face dupa mai multe criterii:
a )Natura agregatului agresiv. Corziunea uscata are loc la temp inalte, coroziunea umeda are loc cand pe suprafetele mat met se afla un lichid sau umiditate.
b) Aspectul distrugerii provocate cand se produce pe toata suprafata mat met. Poate fi uniforma si neuniforma.
Coroziunea chimica - distrugerea mat met care are loc in urma unei reactii chimice poate avea loc la temp inalte in absenta apei. in timpul coroziunii mat met se oxideaza in prezenta oxigenului sau alte subst.
Oxidarea metalelor - produsi formati in urma interactiunii metal-gaz, pe suprafata mat met sub forma de pelicule sau filme de dimensiuni si culori diferite. Coef de expaniune este definit ca fiind rap dintre masa peliculei si masa metalului: k=Vox/Vmet. Pelicula poate fi de 3 categorii:

-mp/mn>1 pelicule este policompacta si vit coroziunii este mica in temp.
- mp/mn
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.