Cotarea valorilor imobiliare

Trimis la data: 2010-04-12
Materia: Economie
Nivel: Facultate
Pagini: 8
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Cosmin_L
Dimensiune: 22kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Tranzactiile bursiere se pot derula doar cu conditia inscrierii valorilor mobiliare la cota bursei.
Procedura de admitere la cota bursei se face in conformitate cu practica internationala si se deruleaza in trei etape:
iaOe Intocmirea dosarului de admitere care cuprinde, in principal documentele financiare pe ultimii 3-5 ani.
iaOe Asumarea unor obligatii de catre emitent cum ar fi:
iaOe punerea la dispozitia pietei a unui anumit volum de valori mobiliare;
Conditii pentru inscrierea la cota bursei a actiunilor.
Cel putin 15% din numarul actiunilor aflate in circulatie trebuie sa fie detinute de cel putin 100 de actionari. Fiecare din acestia trebuie sa detina un numar de actiuni a caror valoare totala minima sa fie 100.000 lei. Procentul de 15% trebuie sa reprezinte minim 75.000 actiuni.Conditii pentru inscrierea la cota bursei a obligatiunilor.
Cel putin 30% din numarul celor aflate in circulatie trebuie sa fie detinute de cel putin 100 persoane, iar valoarea minima totala de obligatiuni pe persoana trebuie sa fie 300.000 lei. Procentul de 30% reprezinta minim 50.000 de obligatiuni.

Atat in cazul actiunilor cat si al obligatiunilor se excepteaza detinerile personalului emitentului.
Decizia de promovare a valorilor mobiliare se face de catre Comisia de inscriere la cota bursei.
Angajatii Departamentului tranzactii pot fi autorizati atat pentru BVB cat si pentru RASDAQ.
3. Back office - departamentul de informatii si prelucrare a informatiilor.
Mai este numit si inima societatii si se ocupa de colectarea informatiei, prelucrare si transfer. El are servicii specializate care lucreaza in cooperare cu celelalte departamente.

Pentru front office trebuie sa asigure colectarea si executarea ordinelor, confirmarea executarii, urmareste descoperirile de cont ale clientului, formarea pachetelor de valori mobiliare etc.
In relatia cu serviciul de contabilitate urmareste valoarea totala a tranzactiilor zilnice, confruntarea rapoartelor de tranzactionare, completarea jurnalelor de valori mobiliare.

4. Departamentul de contabilitate este incadrat cu agenti autorizati pentru pietele bursiere (sunt autorizati de C.N.V.M.) si extrabursiere (sunt autorizati de A.N.S.S.I.F.) si au rolul de a reprezenta societatile in relatiile cu clientul.
In cadrul acestui departament trebuie sa fie incadrate persoane cu dubla autorizare, atat pentru evidenta contabila a societatilor (de la CECAR) cat si pentru operatiuni bursiere.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.