Crizele si activitatea departamentului de comunicare si relatii publice

Trimis la data: 2009-05-09
Materia: Comunicare
Nivel: Facultate
Pagini: 16
Nota: 9.87 / 10
Downloads: 5
Autor: Mariana Florescu
Dimensiune: 35kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Departamentul de comunicare al oricarei organizatii trebuie sa fie pregatit pentru prevenirea si gestionarea unei crize deoarece evenimentele si situatiile apte sa genereze crizele par a fi mult mai dese decat se crede; in plus, odata intrata intr-o criza, o organizatie se pare ca reuseste sa se redreseze destul de greu iar costurile (de imagine si, in cele din urma, financiare) pot fi destul de mari. Evident, specialistii in relatii publice vor avea un rol deosebit in solutionarea unei crize atunci cand aceasta afecteaza indeosebi publicurile externe ale organizatiei.

Cursuri similare:

Totusi, rolul specialistului in comunicare este legat si de prevenirea crizelor; "un aspect destul de inspaimantator al crizelor este ca numai 14% apar cu adevarat brusc, sunt accidentale si neasteptate, dupa cum arata un studiu din 1996 facut pe mai mult de 50000 de stiri de catre Institutul de Management al Crizelor (Institute of Crisis Management). Restul de 86% erau mai mult sau mai putin previzibile: erau rezultatul slabiciunilor operationale sau organizationale, al practicilor gresite si al altor A©bombeA>>, care stateau sa explodeze" .

Or, multe dintre "bombele" din interiorul unei organizatii sunt uneori lesne de detectat si de dezamorsat daca specialistii in comunicare analizeaza si evalueaza sistematic comunicarea interna sau comunicarea cu principalele publicuri.In plus, departamentul de comunicare trebuie sa adune si sa sistematizeze o serie de date si de informatii care, in eventualitatea unei crize, ar putea fi de un real folos in vederea gestionarii cu succes a acesteia. Astfel, acestei informatii ar trebui sa se refere la:

(1) "Adresele centrului si ale tuturor filialelor sau ale tuturor sucursalelor (daca acestea exista) si toate numerele de telefon, inclusiv numerele departamentului de paza si numerele care sunt folosite noaptea, care trec de controlul principal si ajung direct la persoana responsabila. Descrierea tuturor unitatilor, in detaliu, cu schita, suprafete si numar de persoane in fiecare zona (date foarte importante in caz de incendiu sau de prabusiri).

(3) Informatii biografice ale tuturor angajatilor si materiale lungi, in adancime, despre directorii-cheie. Adesea denumite "rezumate biografice la zi", acestea sunt folosite pentru discursuri si prezentari de persoane, dar, in acest caz, ele pot deveni necrologuri, numai prin adaugarea cauzei decesului.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.