Curs Electronica - Diode Semiconductoare - Tipuri de Diode

Trimis la data: 2016-05-31
Materia: Electronica
Nivel: Facultate
Pagini: 58
Nota: 8.37 / 10
Downloads: 0
Autor: danielv
Dimensiune: 1871kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: pdf
Acorda si tu o nota acestui curs:
Tipul fisierelor este pdf
Cuprinsul cursului 2:
Notiuni de fizic a semiconductorului
Jonctiunea pn
Polarizarea jonctiunii pn
Dioda semiconductoare in regim stationar
Dioda semiconductoare in regim dinamic
Tipuride diode
Curentul electric intr-un corp semiconductor apare datorita deplasarii ordonate a sarcinilor electrice sub influenta campului electric (conductia electronica).

Semiconductorul este un material sub forma de solid a carui conductivitate se poate controla prin adaugarea de impuritati. Rezistivitatea semiconductoarelor este cuprinsa intre cea a metalelor (foarte mica) si cea a izolatoarelor (foarte mare).

Daca se transfera energie cristalului semiconductor, atunci:
-unii electroni de valenta primesc o energie suficient de mare pentru a putea parasi legaturile covalente, devenind electroni liberi, numiti electroni de conductie. Electronul care a parasit legatura covalenta lasa in urma sa un loc gol;
-sub influenta unui camp electric, un electron de valenta din apropiere poate parasi legatura sa si poate satisface legatura covalenta rupta prin plecarea electronului liber.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.