Curs calculatoare

Trimis la data: 2010-06-12
Materia: Informatica
Nivel: Facultate
Pagini: 60
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Ana Maria Tudose
Dimensiune: 685kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Prin calculator personal se poate intelege orice calculator monoutilizator cu destinatie generala.Calculatoarele cu destinatie generala sunt acele calculatoare capabile sa rezolve o mare varietate de probleme, adaptabilitatea la fiecare tip de problema realizandu-se prin intermediul programelor. Nu toate calculatoarele sunt calculatoare cu destinatie generala. Astazi sunt produse o gama larga de calculatoare dedicate, destinate rezolvarii unor probleme specifice, un calculator dedicat fiind capabil sa ruleze numai programele necesare rezolvarii tipului respectiv de probleme pentru care este dedicat calculatorul.

Cursuri similare:

Calculatoare dedicate pot fi intalnite in ceasurile electronice, camerele video, pompele de benzina, sistemele de ghidare ale rachetelor, sistemele de control ale robotilor industriali etc.Pana acum cativa ani, termenii de calculator personal (Personal Computer) si calculator de birou (Desktop Computer) desemnau unul si acelasi lucru.

Astazi, notiunea de calculator personal tinde sa cuprinda si acele calculatoare portabile, de mici dimensiuni, si care nu pot fi desemnate prin termenul de calculator de birou sau "desktop computer", care este folosit in continuare numai pentru calculatoarele ce pot fi intalnite in mod uzual in birouri, si care sunt destinate rezolvarii problemelor curente dintr-un birou: procesari de texte, baze de date, dezvoltari de programe etc.

Un calculator "lap-top" este un calculator personal portabil, suficient de mic si usor (cantarind numai 4-5 kg) astfel incat sa incapa intr-un geamantan de mici dimensiuni. Calculatoarele "lap-top" sunt prevazute cu hard disk, ecran plat realizat pe baza de cristale lichide (LCD - Liquid Cristal Display), fiind alimentate cu energie electrica de la o baterie reincarcabila. Calculatoarele "lap-top" mai sunt desemnate si prin termenul de "notebook computer".

Academic, Calculatorul (mai precis, calculatorul numeric programabil) = sistem electronic (ansamblu de dispozitive si circuite diverse) complex care preia (citeste) datele initiale ale unei probleme, pe baza unui program, efectueaza diverse operatii (prelucrari) asupra acestora si furnizeaza (scrie, afiseaza) rezultatele obtinute (figura 1.1).
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.