Curs comert

Trimis la data: 2009-03-04
Materia: Comert
Nivel: Facultate
Pagini: 33
Nota: 9.98 / 10
Downloads: 0
Autor: Luminita_I
Dimensiune: 55kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Aspecte economice ale dezvoltarii comertului romanesc:crestere reala a fost de 4,6% in anul 2004;exporturile au crescut in 2004 cu 14,1%, dar au continuat sa fie depasite de cresterea rapida a importurilor, situata la nivelul de 17,8% datorita cresterii cererii atat pentru bunurile de consum cat si pentru cele de investitii;cresterea reala a PIB a fost de 8,3% in anul 2004, reducandu-se pana la 4,9% in primul semestru al anului 2005, ca urmare a impactului negativ al inundatiilor si a incetinirii ritmului de crestere a exporturilor;

Cursuri similare:

Cererea: are un continut economic, fiind determinata obiectiv de prioritatile cu care sunt satisfacute diferitele trebuinte, in functie de disponibilitatile banesti; reprezinta o materializare a nevoilor pentru bunuri si servicii, a puterii de cumparare a consumului si a preferintelor, dorintelor, intentiilor privind modalitatile de satisfacere a nevoilor de consum.Cumpararea propriu-zisa suporta o dubla influenta in vederea orientarii si realizarii sale: a factorilor obiectivi (nevoia reala privind un anumit produs, puterea de cumparare sau investitionala si existenta ofertei); a factorilor subiectivi (dorintele, preferintele consumatorilor etc.).

Cererea de marfuri, ca o categorie a pietei, reprezinta forma de materializare a nevoi reale si se refera la: bunurile si serviciile destinate consumului final, avand drept beneficiar individul; bunurile si serviciile privind consumul intermediar, unde ca beneficiar apare intreprinzatorul individual sau colectiv, sub forma intreprinderilor, firmelor sau societatilor de diferite tipuri.
Cererea de marfuri a populatiei = se incadreaza in sfera trebuintelor materiale si spirituale ale oamenilor si exprima o parte a nevoii reale, respectiv acea parte care se manifesta in cadrul pietei.

= exprima doar acele trebuinte pentru care exista posibilitatea reala a satisfacerii lor.= presupune o anumita putere de cumparare din partea populatiei, care sa-i dea gradul necesar de solvabilitate, iar pe de alta parte o anumita oferta care sa-i asigure obiectul.
Factorii de influenta ai cererii de marfuri sunt: economici: investitiile, oferta, veniturile, preturile etc;biologici;
demografici: numarul si structura populatiei pe varste, sexe, profesii, grad de cultura si instruire;psihologici: inclinatii personale, gusturi, preferinte etc;
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.