Cursul de prelegeri la disciplina de specialitate agrotehnica

Trimis la data: 2010-02-28
Materia: Agronomie
Nivel: Facultate
Pagini: 74
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Viorel_L
Dimensiune: 109kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Pana in anul 1999 - suprafetele de terenuri irigate constituiau a 230 mii ha. Conform hotararii Guvernului R. Moldova este prevazut reabilitarea sistemelor de irigare pentru o suprafata de 124 mii ha. (Nr. 256 17.04.2001)
In scopul redresarii situatiei create Ministerul Agriculturii si Industriei Alimentare a elaborat Strategia dezvoltarii agriculturii R. Moldova pentru perioada 2006 - 2015.
Strategia de dezvoltare a sectorului agroalimentar pentru perioada anilor 2006 - 2015 a fost elaborata in conformitate cu porunca Guvernului Republicii Moldova (HG Nr.1007 - 667 din 19.08.2005).

Cursuri similare:

Agricultura ca ramura poseda de asa numitul caracter sezonier explicat prin faptul ca perioadele de crestere si dezvoltare a plantelor de cultura sunt determinate de particularitatile conditiilor climaterice ale zonelor geografice.Agricultura poarta un caracter de o activitate continua, datorita faptului ca nivelul de dezvoltare a stiintei si tehnicii nu creaza posibilitati de formare a fondurilor de rezerva a productiei agricole pentru perioade foarte indelungate, iar o buna parte din productia agricola nu poate fi pastrata pentru perioade mari de timp.

• In agricultura - mijlocul principal de productie este pamantul, obtinut pe cale naturala in procesul de pedoceneza si nu poate fi supus proceselor de multiplicare.
Se cere o folosire rationala a acestuia care ar permite pastrarea nivelului de fertilitate, asigurarea a potentialului productiv de catre planta de cultura, ocrotindu-l de asa numita uzura morala.
• Agricultura ca ramura poseda de asa numitul caracter biologic. Cunoasterea la nivel a particularitatilor biologice a plantelor de cultura, permite asigurarea acestora cat si a organismelor vii cu cantitatile optime a factorilor de vegetatie.

Resursele funciare sau invelisul de sol prezinta avutia naturala de baza a R. Moldova. In legatura cu intensificarea presingului antropic asupra mediului, protectia si folosirea rationala a fondului funciar devine una din principalele sarcini ale politicii de Stat.
Fond funciar prezinta totalitatea suprafetelor de teren sau pamant aflate in limitele unei tari, unei unitati administrativ teritoriale sau a unei firme agricole.

Termenul "teren" - isi are originea din limba latina, terrenum (derivat din terra)
Termenul de pamant este tot de origine latina, pavimentum - care inseamna strat de la suprafata globului pe care cresc plantele.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.