Datoria publica

Trimis la data: 2009-10-10
Materia: Economie
Nivel: Facultate
Pagini: 4
Nota: 9.89 / 10
Downloads: 0
Autor: Corina Radescu
Dimensiune: 15kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Datoria publica interna a statului reprezinta o obligatie neconditionata si irevocabila de rambursare a imprumuturilor contractate in lei, de plata a dobanzilor si altor costuri aferente. Instrumentele datoriei publice interne a statului include: titlurile de stat in moneda nationala, imprumuturile de stat de la Banca Nationala a Romaniei, cu modificarile si completarile ulterioare, imprumuturile de stat de la bancile comerciale din Romania, imprumuturile de stat de la alte institutii de credit din Romania si de la agentii guvernamentale.

Cursuri similare:

Ministerul Finantelor Publice este autorizat sa emita titluri de stat, exprimate in moneda nationala si valuta.Titlurile de stat exprimate in moneda nationala pot fi emise pe termen scurt, mediu sau lung.
Titlurile de stat pe termen scurt sunt bonurile de tezaur si certificatele de trezorerie, fie purtatoare de dobanda, fie cu discount, precum si alte instrumente ce pot fi create de emitent in conditiile legii.

Titlurile de stat pe termen mediu sau lung sunt obligatiunile de stat cu o scadenta de peste un an si maximum cinci ani de la emisiune, respectiv de peste cinci ani de la emisiune, fie purtatoare de dobanda , fie cu discount, emise conform clauzelor imprumutului de stat.
Ministerul Finantelor Publice este autorizat sa emita garantii de stat pentru imprumuturi interne, contractate de o persoana juridica de la o institutie creditoare, pentru finantarea proiectelor sau activitatilor de importanta prioritara pentru Romania sau pentru alte destinatii stabilite si aprobate de Guvern.

Emiterea garantiilor de stat pentru imprumuturi interne este conditionata de acceptarea de catre Ministerul Finantelor Publice a clauzelor cuprinse in contractele de imprumut incheiate intre persoanele juridice si institutiile creditoare.Intre Ministerul Finantelor Publice, in calitate de garant, si persoana juridica ce contracteaza un imprumut cu garantia statului, in calitate de garantat, se incheie o conventie in care sunt stipulate drepturile si obligatiile partilor semnatare, inclusiv cele referitoare la plata comisionului de risc.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.