Decizia de investire - responsabilitate esentiala in managementul activitatii financiar-contabile

Trimis la data: 2010-10-14
Materia: Management
Nivel: Facultate
Pagini: 11
Nota: 9.80 / 10
Downloads: 0
Autor: Stefan_P
Dimensiune: 37kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Decizia de investire este cea mai importanta atunci cand se urmareste crearea de valoare. Investitiile de capital constau in alocarea capitalului in diferite propuneri investitionale ce implica beneficii viitoare. Deoarece profiturile viitoare pot fi estimate dar nu pot fi garantate, investitiile implica riscuri. Tot in cadrul deciziei de investire se include decizia de alocare a capitalului atunci cand un anumit activ nu mai are randamentul necesar pentru ca firma sa fie competitiva .

Cursuri similare:

In adoptarea deciziei de investire, o insemnatate deosebita o prezinta studiul de oportunitate si de eficienta realizat pe baza mai multor variante de proiect din care urmeaza sa se aleaga cea care asigura rezultate maxime cu minim de efort . Oportunitatea se apreciaza in stransa corelatie cu necesitatea, eficienta si timpul optim de realizare si dare in functiune a capacitatilor de productie, cu formarea resurselor financiare si conditiile de aprovizionare si desfacere, etc. Eficienta se reflecta in raportul dintre rezultatele sau efectele obtinute din exploatarea investitiei si eforturile sau cheltuielile efectuate pentru investitia respectiva.

Opus deciziei de investire este decizia de dezinvestire, adica reducerea portofoliului de active prin vanzare. Ea urmareste cresterea bogatiei proprietarilor firmei in sensul ca lichiditatile obtinute pot capata ulterior destinatii mai rentabile.In literatura de specialitate se prezinta numeroase definitii privind investitia. Avand in vedere scopul urmarit, si anume acela de a evidentia implicarea managementului activitatii financiar-contabile in procesul decizional al firmei,

am considerat ca investitia poate fi definita ca fiind efortul financiar actual facut pentru un viitor mai bun, creat prin dezvoltare si modernizare, avand ca sursa de finantare renuntarea la consumuri actuale sigure, dar mici si neperformante, in favoarea unor consumuri viitoare mai mari si intr-o structura moderna, mai aproape de optiunile utilizatorilor, dar probabile . Multitudinea si complexitatea investitiilor ce pot fi facute de o firma impune gruparea si clasificarea acestora (figura 10.1.1).
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.