Decizii de investitii

Trimis la data: 2010-01-19
Materia: Economie
Nivel: Facultate
Pagini: 4
Nota: 9.92 / 10
Downloads: 0
Autor: Flavia_D
Dimensiune: 28kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Investitiile reprezinta o alocare permanenta (pe o durata adesea nedeterminata) de capitaluri, in achizitia de active fizice si/sau monetare, care sa permita desfasurarea unor activitati rentabile.

13.2 Decizia de investitii in mediu cert

Pentru a urmari performantele unui proiect de investitii se face apel la calculul mai multor indicatori.

Cursuri similare:

Termenul de recuperare (TR) exprima numarul de ani de recuperare a capitalului investit (I0) prin cash-flow-urile anuale (CFDt).
Daca investitia va degaja cash-flow-uri constante, atunci termenul de recuperare se determina prin raportul dintre investitia initiala (I0) si cash-flow-urile anuale constante (CFDt):

TR =
Daca investitia va degaja cash-flow-uri anuale diferite, atunci calculul TR se face in doua etape:
- la sfarsitul fiecarui an se calculeaza investitia nerecuperata, prin scaderea din valoarea investitiei initiale (I0) a cash-flow-urilor cumulate pana in anul respectiv;
- atunci cand suma de recuperat este mai mica decat cash-flow-ul anului urmator, se determina raportul dintre suma investitiei ramasa de recuperat si cash-flow-ul anului urmator.

Termenul de recuperare actualizat (TRact) se determina dupa relatia:
TRact =
Indicele de profitabilitate (IP) se determina ca raport intre valoarea actualizata a cash-flow-urilor anuale si investitia initiala, conform relatiei:IP= sau IP = = 13.3 Decizia de investitii in mediu aleator
In mediu aleator probabilizat, decizia de investitii se analizeaza in functie de speranta matematica E (CFD) de a obtine un flux de trezorerie sau altul, acestea fiind aleatoare.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.