Decontari interbancare si intrabancare

Trimis la data: 2009-02-02
Materia: Finante-Banci
Nivel: Facultate
Pagini: 5
Nota: 7.52 / 10
Downloads: 52
Autor: Blejeanu Radut
Dimensiune: 13kb
Voturi: 4
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Relatiile interbancare sunt relatii intre banci diferite privite ca persoane juridice independente. In aces caz, exista urmatoarele tipuri de relatii:relatia dintre banci si Banca Centrala este derulata prin intermediul conturilor curente deschise de banci la Banca Centrala
relatii interne sau relatii desfasurate intre banci apartinand aceluiasi sistem bancar, derulate prin intermediul sistemului de compensare interbancara sau utilizand relatiile de corespondent create

Cursuri similare:

Relatiile intrabancare sunt relatii ce au la baza operatiuni desfasurate intre unitatile ce apartin aceleiasi banci. Aceste relatii se pot dezvolta in plan vertical, intre filiale, succursale si centrale sau in plan orizontal inte subunitati diferite.Operatile intrabancare reprezinta operatiuni intre sedii (OIS).

Decontari intrabancare:Realizeaza stingerea obligatiilor ce rezulta in urma operatiunilor comerciale sau necomerciale, desfasurate intre clientii aceleiasi banci sau realizate de catre subunitatile bancii in nume si in cont propriu.

Operatiunile intrabancare sunt evidentiate cu ajutorul conturilor: 111 "Cont curent la BNR" si 341 "Decontari intrabancare". Contul 111 cont de activ; se debiteaza la depunerea unor sume in cont si la incasari sau la credite obtinute de la banca; se crediteaza cu iesirile din cont sub forma unor retrageri de numerar si de plati catre alte banci si cu rambursari de credite.

Contul 341 cont bifunctional; se crediteaza cu sumele virate catre clientii altor subunitati; se debiteaza cu sumele primite de la acesti clienti.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.