Decontarile electronice

Trimis la data: 2010-10-02
Materia: Ecologie
Nivel: Facultate
Pagini: 21
Nota: 9.90 / 10
Downloads: 0
Autor: Cornelia Oprisan
Dimensiune: 2174kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Astazi, in contextul ideii globalizarii si internationalizarii serviciilor bancare societatea bancara, in general, nu mai are un perimetru bine stabilit pentru dezvoltarea propriilor afaceri, intrucat in fiecare zi ea are un nou client dintr-o noua zona a lumii, cu noi afaceri, benefice reciproc relatiei client-banca.
Prin mijloacele moderne de promovare a diverselor servicii clientul nu mai este servit intr-un anume loc, la o banca, ci in mai multe sedii ale aceleBotosani banci, ale altor banci, functie de necesitati sau chiar la terminalul bancii instalat la client, de unde acesta da ordine bancii sa execute operatiuni.

Cursuri similare:

Logistica actuala vine din nou in sprijinul internationalizarii serviciilor bancare, astfel incat un singur aparat (ATM, POS, telefon, etc.) poate tine loc de banca si acesta, plasat oriunde sau chiar mobil, satisface o parte din aceleasi cerinte ale clientului, mult mai comod, in orice moment al zilei si aproape in orice loc de pe glob, numit nu doar mediu economic ci si asezare umana.Banii utilizati candva exclusiv in platile cu numerar incep sa-si restranga sfera de actiune, fiind inlocuiti de cartile de pata, de benzi magnetice, de modemuri, de mijloace de tip internet ori telefonie mobila care au eliminat nu doar banii de hartie ci si hartia ca suport de informatii.

Intre doua sau mai multe banci aflate sub aceeasi structura organizatorica si acelasi actionariat, decontarile se efectueaza in timp real; intre sistemele bancare diferite, interne, operatiunile se efectueaza operativ si cu mult succes, iar pe plan mondial s-a reusit performanta de a se efectua operatiuni din aproape orice loc, catre aproape orice loc din lume, daca unitatea bancara respectiva este dotata cu echipamentele necesare.

Lumea bancara (si nu numai) de astazi este deja o familie pentru care distantele practic nu mai conteaza, iar sistemele de individualizare si urmarire a securizarii datelor si a operatiunilor prezinta siguranta de care are nevoie clientul, in ipostaza lui de consumator de bunuri si servicii bancare, pentru a nu fi afectat patrimonial. Preocuparile sunt de ordin calitativ si nu calitativ, de ridicare a standardurilor serviciilor si la aceasta contribuie din plin concurenta.
Cardul bancar este un instrument de plata aparut destul de recent in Romania (in urma cu cativa ani), in tarile estice fiind folosit cu mult inainte de a apare la noi.

Cardul bancar este un instrument prin care un posesor autorizat poate achita contravaloarea unor bunuri si/sau servicii cumparate de la comerciantii abilitati sa o accepte (avand la baza un sistem organizat pe baze contractuale intre detinator, emitent si comerciantul sau prestatorul de servicii) sau prin utilizarea caruia detinatorul poate dispune sau retrage numerar in si din contul sau personal.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.