Delphi, mediu de programare visuala

Trimis la data: 2010-02-18
Materia: Informatica
Nivel: Facultate
Pagini: 17
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Dana_A
Dimensiune: 462kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Delphi este un produs program realizat de firma Borland pentru scrierea aplicatiilor Windows. Cu Delphi se pot scrie programe pentru Windows mult mai rapid si mai usor. Se pot crea console de aplicatii Win32 sau programe de interfete grafice pentru utilizator. Cand se creaza, acestea din urma cu Delphi, se dispune de toata puterea pe care o ofera limbajul de programare (Object Pascal) intr-un mediu de dezvoltare rapida a aplicatiilor. Acest lucru presupune ca se poate crea interfata utilizator a unui program (interfata utilizator inseamna meniurile, casutele de dialog, fereastra principala etc.) folosind tehnicile drag-and-drop pentru o dezvoltare rapida a aplicatiilor (DRA).

Cursuri similare:

Sub fereastra principala si in partea stanga a ecranului se gaseste Inspectorul de Obiecte (Fig nr. 1.3. Obiectul Inspector). Cu ajutorul lui se vor modifica proprietatile componentelor si ale unor evenimente. Se va folosi constant in timpul lucrului cu Delphi. Inspectorul de Obiecte are doua sectiuni: Properties si Events.

• Sectiunea Properties prezinta proprietatile componentei active la un moment dat. Proprietatile unei componente controleaza modul cum opereaza acea componenta. De exemplu, schimbarea proprietatii Color a unei componente schimba culoarea fundalului acelei componente. Lista de proprietati disponibile variaza de la componenta la componenta, desi componentele au, de obicei, si cateva elemente comune (de exemplu: proprietatile Width-latime si Height-inaltime).

• Sectiunea Events contine o lista de evenimente pentru o componenta. Evenimentele apar pe masura ce utilizatorul interactioneaza cu o componenta. De exemplu, cand se da click pe o componenta se genereaza un eveniment care spune daca s-a dat click pe componenta. Se poate scrie un cod care sa raspunda la aceste evenimente, indeplinind actiuni specifice cand apare un eveniment. La fel ca la proprietati, evenimentele la care se poate raspunde variaza de la componenta la componenta.

Daca este pornit Delphi pe ecran ar trebui sa apara un form gol. Din oficiu, acesta este numit Form1. (Numele form-ului are insemnatate in Delphi, dar se va prezenta acest lucru mai tarziu.) La stanga form-ului, Inspectorul de Obiecte arata proprietatile pentru form. Se va executa un click pe bara de titlu a Inspectorului de Obiecte. Proprietatea Caption iese in evidenta si se va observa cursorul care clipeste. (Daca proprietatea Caption nu se vede, va trebui derulat Inspectorul de Obiecte si localizata aceasta proprietate.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.