Derularea operatiunilor de import - export

Trimis la data: 2010-08-10
Materia: Economie
Nivel: Facultate
Pagini: 5
Nota: 9.87 / 10
Downloads: 0
Autor: Cezar_C
Dimensiune: 22kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
In ceea ce priveste plata internationala, principala problema este stabilirea mijloacelor si tehnicilior de plata.
Pregatirea marfii pentru export In cadrul obligatiei de livrare prevazute in contractul extern, vanzatorul trebuie sa asigure livrarea fizica a marfurilor care fac obiectul tranzactiei, sa respecte cantitatea si calitatea stipulate in contract si sa respecte termenul si conditia de livrare. Pregatirea marfii pentru exportDovada cantitatii livrate se face, in general, prin documentul de transport (conosament, scrisoare de trasura tip CMR, scrisoare de trasura tip CIM, fracht aerian).

Cursuri similare:

Elemente uzuale: date de identificare ale expeditorului si destinatarului, modul de manipulare, greutate, statia de exeditie si cea de destinatie, etc.Lista de colisaj (packing list) - document care sintetizeaza aspectele generale privind lotul de marfa, cuprinzand numarul coletelor, denumirea reperelor de marfa, cu specificarea cantitatilor, dar fara indicarea valorii.Licenta de export (putin utilizata in prezent) este documentul prin care statul caruia ii apartine exportatorul autorizeaza efectuarea operatiunii.
Pregatirea marfii pentru export

Certificatul de origine - este un document emis de un organism specializat din tara exportatorului (de regula, Camera de Comert), care confirma natura, cantitatea, valoarea marfurilor livrate si locul lor de fabricatie si include o declaratie precizand tara de origine a bunurilor. Factura proforma - este un document solicitat de importator pentru a-i servi la realizarea unor formalitati prealabile importului.Factura consulara - este autentificata de consulatul tarii importatorului din tara exportatorului si confirma originea marfii, precum si faptul ca valoarea din factura reprezinta valoarea reala a marfii (se foloseste pentru simplificarea formalitatilor vamale in tara de import).

Factura vamala este un document cerut la import in anumite tari pentru a determina sructura pretului contractual pe piata tarii de origine si serveste ca element de referinta pentru calculul taxelor vamale de import.Expeditia si transportul internationalExpeditorul international este o persoana fizica sau juridica, care, in baza unui contract de mandat incheiat cu exportatorul (sau importatorul), se obliga sa preia marfurile incredintate de acesta si sa efectueze ansamblul operatiunilor necesare pentru ca ele sa ajunga la destinatar.Spre deosebire de acesta, transportatorul realizeaza efectiv deplasarea marfurilor in spatiu.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.