Derularea proiectelor

Trimis la data: 2010-12-01
Materia: Management
Nivel: Facultate
Pagini: 8
Nota: 9.88 / 10
Downloads: 0
Autor: Gina_T
Dimensiune: 28kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Dupa finalizarea procesului de planificare, managerul de proiect va trebui sa organizeze o reuniune speciala dedicata lansarii in executie a proiectului. Pentru aceasta este necesara o pregatire deosebita atat din partea sa, cat si din partea echipei pe care o va conduce. Astfel, pentru fiecare invitat va fi pregatit un set de documente care trebuie sa contina orice informatie considerata ca relevanta, precum:

Cursuri similare:

Astfel, fiecare participant va fi foarte bine informat, va putea sa inteleaga importanta proiectului si rolul managerului de proiect, iar acesta va avea ocazia de a solicita sprijinul unor persoane pentru asigurarea derularii in mod corespunzator a proiectului.
Lansarea proiectului este un eveniment foarte important care trebuie sa genereze o prima si puternica impresie, sa fie un moment mobilizator, sa creeze o stare de spirit favorabila unei derulari active a proiectului. De aceea, sponsorul si managerul proiectului au un rol foarte important, fapt pentru care ei trebuie sa actioneze astfel:

In continuarea reuniunii vor urma dezbateri pe baza carora se vor elucida o serie de aspecte referitoare la desfasurarea proiectului, iar managerul de proiect va avea oportunitatea de a obtine, asa dupa cum am mai subliniat, o serie de acorduri de sprijin din partea participantilor.
Lansarea oricarui proiect trebuie tratata intr-un mod special, intr-o atmosfera de sarbatoare, prin organizarea unei mese de protocol!
Dupa reuniunea de lansare in executie a proiectului si masa de protocol, poate exista un moment de impas, de scadere a entuziasmului, moment in care este necesar un impuls pentru demararea efectiva a proiectului.

Pentru rezolvarea unei astfel de situatii inerente debutului, managerul de proiect va prezida o reuniune a echipei la care trebuie:
Pentru identificarea problemelor care interfera cu programul derularii proiectului este necesar un proces de monitorizare, bine gandit si aplicat, pe baza caruia se vor stabili actiunile de corectie.
Una dintre cele mai importante actiuni, pe care trebuie sa o intreprinda managerul de proiect, este obtinerea de noi informatii dupa ce proiectul a fost lansat in executie.

Aceasta actiune trebuie desfasurata cu responsabilitate deoarece anumite mecanisme de introducere a unor informatii pot actiona cu intentia vadita de a determina modificari asupra programului de lucru, a motivatiei echipei, a calitatii muncii. De aceea, managerul de proiect trebuie sa fie intotdeauna pregatit pentru a contracara astfel de situatii, fapt ce necesita o munca suplimentara de informare si de reamintire permanenta a echipei de a se mobiliza imediat in aceste momente. Orice proiect poate fi serios afectat printr-un transfer subtil de informatii eronate catre membrii echipei de proiect, la fel cum o lipsa a informatiilor va conduce la efecte negative similare.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.