Descrierea afacerii

Trimis la data: 2010-06-28
Materia: Economie
Nivel: Facultate
Pagini: 4
Nota: 9.86 / 10
Downloads: 0
Autor: Octavian_O
Dimensiune: 17kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Grupul romano-ceh CEZ doreste sa se focalizeze pe productia de energie electrica alternativa produsa prin cai nepoluante, cum ar fi statiile eoliene si panourile solare - in zona de ses si a litoralului Marii Negre - si a microcentralelor hidro in zona montana si Cimpia de Vest.
In prezent, productia de energie electrica este asigurata de cele 5 companii de stat: Hidroelectrica (cu statia de productie Portile de Fier), Termoelectrica (planificata spre scoatere din uz pina in anul 2015, depasind normele de poluare), Transelectrica, Electrica S.A. si Nuclearelectrica (prin centrala atomo-electrica de la Cernavoda).
Ideea de afacere consta in crearea de poli de productie si distributie de energie electrica alternativa prin intermediul turbinelor eoliene si al panourilor solare. In prezent, productia de energie electrica alternativa este individuala, insa o mica parte din consumatori asigurindu-si necesarul de energie alternativa prin intermediul statiilor eoliene de la Cernavoda, Topolog si Baneasa (in apropiere de granita cu Bulgaria) - in Dobrogea, in celelalte regiuni din Romania producerea de energie electrica alternativa fiind individuala.

Prin implementarea de statii eoliene de-a lungul litoralului Marii Negre pe o lungime de 30 km si in Cimpia de Vest si prin crearea de parcuri solare in zona Luncii Dunarii si Podisului Dobrogei, grupul CEZ traseaza noi obiective economice privind competitivitatea pe piata producerii de energie electrica prin focalizarea pe activitatea de productie si distributie de energie alternativa.

Constringeri
Data fiind popularitatea scazuta in rindul consumatorilor din Romania a energiei alternative, principala amenintare a grupului CEZ cu privire la succesul implementarii unui plan de investitii in energia alternativa o reprezinta varianta de productie individuala a energiei alternative, asa cum intilnim raspindirea polilor de productie prin panouri solare in Lunca Dunarii.

Scopuri si obiective
Afacerea isi propune crestrea competitivitatii grupului CEZ pe piata energiei electrice prin productia si distributia de enegie alternativa pina cel tirziu in anul 2020. Valoarea investitiei se ridica la 55.75 milioane de RON, construirea de instalatii eoliene si panouri solare realizindu-se in intervalul Trim.I/2010 - Trim IV/2010, iar constructia de microcentrale hidro va ocupa intervalul Trim II/2010 - Trim IV/2012.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.