Descrierea pietei si a concurentei

Trimis la data: 2010-08-14
Materia: Economie
Nivel: Facultate
Pagini: 6
Nota: 9.64 / 10
Downloads: 23
Autor: Anca Damina
Dimensiune: 17kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Acum 142 de ani, pe 15 mai 1861, domnitorul Alexandru Ioan Cuza a semnat decretul de infiintare a Scoalei de arta veterinariei, care a functionat in cadrul Scolii Nationale de Medicina si Farmacie din Bucuresti, infiintata si condusa de dr.Carol Davilla. Tot pe 15 mai, dar zece ani mai tirziu, a fost infiintata Societatea de Medicina Veterinara, care din motive ideologice a fost desfiintata pe 21 iulie 1949, pentru ca pe 15 mai 1971 sa fie reinfiintata. In 1990, societatea si-a schimbat denumirea in Asociatia Medicilor Veterinari din Romania, iar in 1998 a fost infiintat Colegiul Medicilor Veterinari din Romania.

Cursuri similare:

Prima atestare istorica a existentei unei practice veterinare la nivelul capitalei vine din partea autorilor cartii "Medicina veterinara in Romania", care ni-l dezvaluie pe dr Ioan Poenaru de la Facultatea de medicina Veterinara ca primul medic veterinar comunal. Cu un spirit practic de invidiat, ambitie si perseverenta, dr Poenaru a reusit sa imprime domeniului veterinar un caracter privat, initiind o afacere de success.

Exemplul sau a fost urmat, astfel ca industria a devenit rapid una de success, activitatilor de tratament adaungandu-se treptat diferite servicii , potrivite dezvoltarii economice. Desi ridicat la rang de capitala, nu Bucurestiul a fost mediul propice dezvoltarii initiale a serviciului analizat, ci zona banateana. Serviciile medicale veterinare particulare existau in Banat chiar si inainte de secolul XIX, iar ele s-au mentinut si in prima parte a secolului XX.

Autorii volumului referitor la medicina veterinara banateana, "Medicina veterinara in sud-vestul Romaniei, de la inceputuri si pana la sfarsitul mileniului doi" , s-au oprit in demersul lor si asupra serviciilor medicale veterinare particulare, din perioada imediat urmatoare Revolutiei de la 1989. Se constata astfel existenta unor activitati prin libera practica in judetele Timis si Caras-Severin, cel din urma fiind un judet cu o puternica dezvoltare in privinta cresterii animalelor.

Autorii fac pe parcursul lucrarii o radiografie obiectiva a sectorului privat veterinar, constatand ca cele mai multe cabinete medicale veterinare particulare au fost deschise in municipii si orase, fiind solicitate pentru examene clinice si tratamente, mai ales pentru animale de companie."Lucky Animals" isi propune sa ne ofere astazi o gama larga de servicii, medicina veterinara de baza fiind piatra de inceput pentru satisfacerea nevoilor diferentiate ale consumatorului bucurestean din secolul XXI.

Piata pe care firma "Lucky animals S.A." isi lanseaza activitatea a devenit una din ce in ce mai populata.Avand in vedere veniturile in continua crestere de care romanii, in speta bucurestenii ,se bucura in ultimii ani si diminuarea timpului dedicat muncii in paralel cu cresterea timpului liber , putem constata cu usurinta ca ne putem permite cresterea unui animal de companie.

Pe langa o atentie deosebita, animalele necesita o serie de tratamente, controale veterinare si ingrijiri speciale in vederea carora s-a dezvoltat o piata destul de competitiva, cel putin la nivel de capitala. Actualmente, putem beneficia de un numar de peste 50 cabinete medicale veterinare si aproximativ 11 firme specializate pe serviciul de ambulanta medicala inregistrate in Bucuresti, multe situandu-se la periferie, conform "Animal World", un forum dedicat animalelor de orice rasa, marime sau varsta .

Intrucat majoritatea firmelor se specializeaza pe o singura ramura de activitate, "Lucky Animals" poate monopoliza piata serviciilor complexe intrucat este singura firma care reuneste serviciile medicale cu cele de transport si de canisa, intr-un program non-stop.

Un studiu realizat de www.ciobanescgerman.net releva prezenta a 15 cabinete veterinare in sectorul 1, dintre care doar unul ofera servicii de ambulanta ("Casa Ivan Kennel") si nici unul de canisa, 22 in sectorul 2 din care 4 cu servicii ambulatorii,8 in sectorul 3 , 4 in sectorul 4 , 5 in sectorul 5 si 7 in sectorul 6. Firma noastra isi desfasoara activitatea in sectorul 3, fiind singura care ofera servicii de transport de la si catre domiciliu si canisa.

Din aceste repartizari rezulta ca cea mai mare concentratie de cabinete veterinare este in sectorul 2, cu preponderenta in zona periferica(soseaua Colentina si zona Pipera), urmatoarele concentratii in ordine descrescatoare fiind: sectorul 1( o motivatie ar fi nivelul de trai superior specific rezidentilor), sectorul 3 unde activeaza si firma noastra, sectorul 6, urmat de sectorul 5 , pe ultimul loc clasandu-se sectorul 4.

Ca in orice domeniu, tranzitia spre o economie de piata a bulversat si sistemul sanitar-veterinar. Firma noastra isi propune crearea unui fidelizarea unui segment de piata local, prin inlaturarea concurentei in domeniul medicinei veterinare, serviciilor de ingrujire a animalelor (hranire, supraveghere, dresaj) si tranportului cu ambulanta. Intrucat gama de servicii oferite este diversificata, inlaturarea concurentei se desfasoara treptat , pe fiecare dintre segmentele de activitate.

In ultimii ani, datorita cresterii nivelului de trai, numarul proprietarilor de animale a crescut considerabil. Proportional, s-a marit si necesarul de atentie acordat acestora. Potrivit unui studiu realizat de Wall-Street, "Afacerea este mai mult sau mai putin profitabila in functie de dotarea cabinetului veterinar si de cat de cunoscut este veterinarul care detine cabinetul".In cazul firmei noastre, dotarea reprezinta punctul forte, urmand ca faima in talentul veterinar sa se impuna in putin timp de la intrarea pe piata.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.