Determinarea cerintelor sistemului informational

Trimis la data: 2010-06-19
Materia: Informatica
Nivel: Facultate
Pagini: 56
Nota: 9.92 / 10
Downloads: 0
Autor: Mihalache Inna
Dimensiune: 79kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Analiza: este activitatea prin care se realizeaza cunoasterea sistemului ezxistent si a cerintelor de informatiiale sistemului de conducere.
In aceasta faza, legat de structura sistemului, analistul de sistem trebuie sa cunoasca:Elementele sistemului si legaturile dintre eleIntrarile/iesirile informationale ale sistemuluiProcesele de transformare a intrarilor in iesiri (informationale)Functiile de transfer(trecerea unei stari a sistemului in alta).

Cursuri similare:

Complexitatea actuala a sistemelor de productie impune crearea unui Sistem Informational Decizional capabil sa asigure o activitate informational-decizionala eficienta.Toti oamenii de la toate nivelurile unei organizatii necesita informatii pentru lucrarile lor. Daca fiecare utilizeaza informatii, se pune intrebarea, ce informatie, cine i-o pune la dispozitie si ce va face cu ea dupa ce o obtine?

Progresul in tehnologie este fara sfarsit. Operatiile si prelucrarile productive sunt permanent in progres tehnologic. Strangerea de informatii si prelucrarea acestora au progresat conSIerabil in ultimele decenii. Sistemele informationale sunt destinate sa ofere, la timp si cu exactitate informatia de baza necesara pentru conducerea unei intreprinderi. Informatiile aflate la baza fiecarei decizii sunt conSIerate drept cunostinte orientate spre obiective. Este vorba de cunostintele pe care trebuie sa le aiba un cadru de conducere pentru a putea lua decizii corecte in ceea ce priveste procesele din intreprindere.

Intrucat o decizie se ia pe baza informatiilor, calitatea ei este in raport direct cu informatiile disponibile.Pentru a putea lua o decizie cat mai justa, este necesar sa se procure un volum de informatii care sa satisfaca situatia decizionala. Volumul informatiilor necesare, va fi determinat atat de natura si importanta deciziei insasi, cat si de continuitatea procesului decizional. Deasemeni gradul de informare este determinat intotdeauna si de actualitatea datelor, de exactitatea lor si rapiditatea cu care ele vor sta la dispozitia decidentului.O data cu dezvoltarea tehnologiei si a problemelor de comunicare, fiecare intreprindere trebuie sa aiba un SI functional si suplu pentru a corespunde nevoilor decizionale.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.