Determinarea dimensiunilor principale si a deplasamentului navelor mici

Trimis la data: 2014-09-01 Materia: Transporturi Nivel: Facultate Pagini: 19 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: DenisaSimona_O Dimensiune: 198kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui curs: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Dintre acestea fac parte:
• lungimea de calcul L, care este totodata lungimea la plutirea de plina incarcare;
• lungimea maxima Lmax, masurata in planul diametral, intre punctele extreme ale corpului fara apendici;
• lungimea de gabarit Lg, care include si lungimea apendicilor;
• latimea de calcul B, masurata intre punctele extreme ale plutirii de plina incarcare , in planul cuplului maestru;
Referate similare: Nu exista cursuri similare

Raportul D/T determina rezerva de deplasament si influenteaza performantele de flotabilitate, stabilitate si nescufundabilitate.
Aceste performante se imbunatatesc odata cu marirea raportului D/T, dar se inrautatesc calitatile de manevrabilitate si stabilitate de drum, datorita cresterii suprafetei velice.
Valorile uzuale ale raportului D/T se gasesc intre limitele 2 ... 4. Valorile maxime sunt specifice motonavelor maritime de turism.
Deplasamentul navei, Δ, reprezinta masa volumului de fluid dezlocuit de carena navei.

Exista cateva procedee de natura statistica care permit o estimare preliminara a deplasamentului, in fazele initiale ale proiectarii [1].
Astfel, Marconi a trasat curbele variatiei deplasamentului in functie de lungimea de calcul L si de lungimea maxima Lmax, pentru urmatoarele tipuri de nave mici aflate in regim de deplasament (fig.2.2): 1 - nave cu vele; 2 - nave cu vele si motor; 3 - nave mici maritime lente; 4 - nave mici fluviale lente; 5 - nave mici cu cabine, pentru navigatie interioara; 6 - nave mici cu o singura cabina, pentru navigatie interioara.

Curbele sunt valabile pentru nave mici construite din lemn sau aliaje usoare. La navele din otel, deplasamentul se determina cu ajutorul curbelor 3 sau 4, la care se adauga o crestere procentuala calculata in conformitate cu abscisa inferioara. La navele construite din materiale plastice, deplasamentul determinat pe baza curbelor 1-6 se multiplica cu un factor curpins intre 1,15 ... 1,30 .

-au utilizat notatiile: Mc - masa corpului navei; Mm - masa instalatiei de propulsie; Mai - masa amenajarilor si instalatiilor de corp si punte, cu mecanismele si echipamentele aferente; Mcm - masa combustibilului si lubrifiantilor; Mu - masa incarcaturii utile; Me - masa echipajului si pasagerilor, incluzand bagajele acestora; Mre - masa rezervelor echipajului si pasagerilor;
Mb - masa balastului lichid; MΔ - rezerva de deplasament.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.