Determinarea si verificarea coeficientului de global de izolare termica

Trimis la data: 2010-12-01
Materia: Constructii
Nivel: Facultate
Pagini: 12
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Adriana_R
Dimensiune: 146kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Coeficientul global de izolare termica este un coeficient general ce caracterizeaza nivelul de performanta termoenergetica al unei cladiri atat ca anvelopa cat si ca regim de functionare. Rezistenta medie a anvelopei este o caracteristica a anvelopei ca un intreg, in timp ce acest coeficient cuprinde si efectul infiltratiilor sau cel al temperaturii spatiilor neincalzite invecinate cu spatiul incalzit.

Cursuri similare:

Coeficientul global de izolare termica G [W/m3K] are semnificatia unei sume de pierderi de caldura realizate prin transmisie directa prin suprafata anvelopei cladirii, pentru o diferenta de temperatura intre interior si exterior de 1K, raportata la volumul cladirii, la care se adauga cele aferente improspatarii aerului interior, precum si cele datorate infiltratilor de aer rece suplimentare.

Cu ajutorul acestui coeficient, este posibil ca, prin conceptia complexa initiala a cladirii (configuratie, procent de vitrare, alcatuirea elementelor de constructii perimetrale) si prin modul de alcatuire a detaliilor, sa se limiteze pierderile de caldura in exploatare, in vederea consumului de energie pentru incalzirea cladirilor. Pe langa performanta termoenergetica globala, cladirea in ansamblu si elementele de inchidere trebuie sa raspunda si celorlalte criterii de performanta privind atat confortul interior din punct de vedere termotehnic, cat si transferul de caldura si masa prin elementele de inchidere.

Determinarea si verificarea coeficientului global de izolare termica se face pentru cladirile de locuit pe baza prevederilor din normativul C107/1 si pentru celelalte cladiri pe baza prevederilor din normativul C107/2. Unde: - - factorul de corectie a temperaturilor exterioare; V-volumul interior, incalzit al cladirii ,- -rezistenta termica specifica corectata, medie, pe ansamblul cladirii, a unui element de constructii j - -aria elementului de constructii ,-n- numarul de schimburi de aer pe ora .

Ariile elementelor de constructii pe ansamblul cladirii precum si aria anvelopei se masoara pe conturul fetelor interioare ale elementelor de constructii perimetrale. Dimensiunile de calcul pe ansamblul cladirii se stabilesc netinand seama de elementele de constructii interioare.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.