Deturnarea de fonduri

Trimis la data: 2010-06-12 Materia: Economie Nivel: Facultate Pagini: 56 Nota: / 10 Downloads: 2
Autor: Emil_M Dimensiune: 91kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui curs: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Infractiunile de natura economica au devenit de-a lungul anilor, odata cu evolutia societatii si implicit a modului de gestionare a activitatii unei organizatii,tot mai agresive si mai complexe, "storcand" fonduri importante din bugetele respectivelor organizatii.
In ceea ce priveste Romania, aflata in plin proces de recuperare a decalajului fata de tarile vestice ale Europei, si beneficiind de un real suport financiar din partea Uniunii Europene, aceste actiuni, coroborate cu ampul fenomen al coruptiei, nu numai ca priveaza intreaga societate de la o mult asteptata si imperioasa evolutie, dar chiar impiedica in mod real alinierea economiei la standardele secolului XXI, si anuleaza vizibil progresele facute in ultimii ani.
Referate similare: Nu exista cursuri similare

Lucrarea de fata, este structurata pe trei capitole urmate de concluzii si propunere de imbunatatire a legislatiei in vigoare. In primul capitol este tratata infractiunea la modul general, ingloband inevitabil si infractiunea de deturnare de fonduri, cu accentul pe importanta definirii legale a infractiunii si subliniind pericolul social generat si prevederea faptei in legea penala.
Deturnarea de fonduri este amplu dezbatuta in capitolul II, sub aspectul continulului legal, a conditiilor preexistente si a continutului constitutiv dar si din punct de vedere al formelor, modalitatilor si a sanctiunilor impuse.

Capitolul III abordeaza utilizarea fondurilor in Administratia Publica si implicit in Administratia Militara. In scopul identificarii si intelegerii modalitatilor de prevenire a deturnarii de fonduri, am prezentat modalitatile legale de utilizare a banului public in Administratia Militara si Administratia Publica, ca factor integrator, in scopul unei bune cunoasteri a gestionarii eficiente a fondurilor, pentru evitarea caderii in ilegalitate, dar si pentru oferirea de solutii celor responsabili in controlul si supravegherea functionarilor publici.

Trebuie bine inteles acest fenomen dar mai ales, trebuie sa pornim de la mentalitatea fiecaruia, de la modul in care fiecare intelege sa isi faca datoria in functia pe care o ocupa, fara compromisuri si cu reala dorinta de profesionalism si un mod european de gestionare a fodurilor si implicit a intregii activitati.

Respectiva lucrare reprezinta o incercare de abordare a fenomenului infractional de natura economica, cu accentul pe deturnarea de fonduri, privita atat sub aspect teoretic al dreptului penal dar si din punct de vedere economic si preventiv. Am incercat sa prezint atat formele si modalitatile deturnarii de fonduri, cat si mecanismele de prevenire, urmarind sa gasesc totodata cateva solutii de imbunatatire a cadrului normativ existent, tragand un semnal de alarma pentru o sporire a responsabilitatii functionarilor publici si un control eficient din partea organelor de control abilitate, in scopul stoparii sau cel putin al diminuarii acestor actiuni.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.