Dezvoltarea durabila

Trimis la data: 2010-07-23 Materia: Stiinte Politice Nivel: Facultate Pagini: 14 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Agatha Murescu Dimensiune: 35kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui curs: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
In 1972 la Stockholm are loc Conferinta Nationala a Natiunilor Unite, la care participa 113 state, care isi manifesta ingrijorarea fata de modul in care activitatea umana influenteaza mediul, aratand problemele poluarii, distrugerii resurselor, pericolul disparitiilor unor specii si nevoia de crestere a nivelului de trai al oamenilor. In 1986, Natiunile Unite infiinteaza Comisia mondiala de mediu si dezvoltare, al carui scop este studierea dinamicii, deteriorarii mediului si oferirea de solutii cu privire la viabilitatea pe termen lung a societatii umane si care a subliniat existenta a doua probleme majore:
Referate similare: Nu exista cursuri similare

Strategia protectiei mediului in Romania inseamna a defini in linii generale principalele directii de actiune ale dezvoltarii durabile economice si sociale, in conditiile tranzitiei la economia de piata.PRINCIPII generale ale strategiei protectiei mediului
Conservarea conditiilor de sanatate a oamenilor - este principiul suprem caruia trebuie sa i se subordoneze intreaga activitate economica si sociala, intreaga strategie de ocrotire a mediului. Conditiile de viata trebuie imbunatatite prin actiuni de corectare a impactului produs de unele activitati asupra mediului.

Dezvoltarea durabila - inseamna mentinerea posibilitatilor si conditiilor de viata pentru generatiile viitoare a resurselor naturale regenerate cel putin la nivelul celor existente pentru generatia actuala, precum si redresarea factorilor de mediu afectati de poluare.Evitarea poluarii prin masuri preventive - este mult mai usor si mai putin costisitor sa previ poluarea decat sa repari, respectiv sa redresezi echilibrul ecologic.Conservarea bio-diversitatii - poluarea afecteaza grav ecosistemele, aparand rupturi in lantul trofic prin disparitia unor specii din regnul vegetal si animal, ducand la un dezechilibru atat prin scaderea productivitatii unor specii, cat si prin aparitia unor malformatii la speciile deja existente.

Conservarea mostenirii valorilor culturale si istorice. Romania are un numar mare de monumente, opere de arta de valoare cultural-istorica, acestea facand parte din istoria poprului si atesta gradul de civilizatie. Cine polueaza-plateste,fiind aplicat cu 2 tipuri de corectii: corectia in perioada de tranzitie, cand plata pagubelor produse de poluare din partea unor intreprinderi si organizatii de stat ar duce la desfiintarea acestora, cu consecinte grav sociale si economice. poluarii fiind atat de grave, incat nu pot fi platite de catre nimeni.Stimularea activitatii de redresare a mediului. Orice activitate a agentilor economici care are ca efect redresarea calitatii factorilor de mediu este incurajata si stimulata de catre administratia centrala si locala prin:

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.