Distributia canonica

Trimis la data: 2010-04-06
Materia: Fizica
Nivel: Facultate
Pagini: 5
Nota: 9.75 / 10
Downloads: 25
Autor: Marcu Sergiu
Dimensiune: 44kb
Voturi: 3
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Izolarea completa de exterior a unui sistem fizic este dificila din punct de vedere experimental.Din acest motiv , sistemul termodinamic se aduce intr-o stare de echilibru nu izolandu-le complet de exterior , ci punandu-le in contact cu un termostat. In acest fel sistemul arenumarul de particule N, volumul V si temperatura T bine determinate, careia ii corespundeo anumita distributie a punctelor figurative in spatiul fazelor numita distributie canonica.

Cursuri similare:

In cazul distributiei canonice sistemul are posibilitatea sa schimbe energie cu termostatul, astfel incat energia lui nu mai are o valoare bine determinata,ea poate fluctua in jurul unei valori foarte probabile.
Termostatul se considera un rezervor mare de energie in comparatie cu sistemul cu care este pus in contact, astfel incat schimbul de energie care are loc intre termostat si sistem nu poate schimba starea termodinamica a termostatului.

Energia totala, a sistemului si a termostatului E=E1+E2 ramane constanta , cu toate ca energiile E1 si E2 pot sa varieze chiar si in starea de echilibru termodinamic.Sa determinam expresia densitatii de probabilitate pentru un sistem care se afla in contact cu un termostat.Sistemul si termostatul au numarul de particule N1 si N2 cu N1
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.