Distributie si merchandising

Trimis la data: 2010-06-14
Materia: Management
Nivel: Facultate
Pagini: 155
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: AndreeaMaria_O
Dimensiune: 832kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: pdf
Acorda si tu o nota acestui curs:
Experienta educativa de la Universitatea Romano-Americana vine in
sprijinul studentului cu invitatia de a parcurge impreuna drumul dificil catre intelepciunea practica de afaceri. Ceea ce presupune acceptarea provocarii confruntarii cu diferite moduri de gandire, dezvoltand abilitati analitice si o maniera de a judeca diferitele situatii de afaceri. Sigur ca, treptat, pe masura parcurgerii unor pasi calitativi (reflectie individuala, discutii in echipa, discutii la nivel de grupa sau serie), se poate, de exemplu, valorifica o metoda de invatare activa cum este metoda studiului de caz.
Educatia confera capacitatea de adaptare la schimbare, punand
accentul desigur pe realitatea care confirma progresul. Aceasta noua
realitate este apreciata ca fiind marcata de doua elemente: un mediu de viata in sofisticare crescanda ; o piata a muncii in permanenta evolutie. Ca atare, studentii vor trebui sa dezvolte capacitatea de a invata noi abilitati si de a asimila noua cunoastere, sa gandeasca independent, sa exerseze judecata potrivita si sa lucreze in echipa, percepand adecvat sensul noii situatii cu care se confrunta.

Existenta unei alternante a identitatilor clientilor intre
doua extreme (cumparatorul traditional si cel cibernetic) obliga la un stil de marketing mai proactiv. Este cunoscut faptul ca obiectul de studiu al marketingului isi are originea in cercetarile economistilor de la sfarsitul secolului XIX cu privire la natura procesului de distributie. "Parintele marketingului", Peter Druker, a publicat in numarul din aprilie 1962 al revistei "Fortune" un articol care a
condus la o dezvoltare semnificativa a literaturii de specialitate privind conceptualizarea distributiei fizice (logistica de marketing).

In acest articol, Drucker caracteriza distributia ca fiind "Continentul african al Economiei". Doua au fost motivele care, conform opiniei exprimate de Donald Berversox intr-o analiza a statutului distributiei marfurilor, au cauzat intarzierea dezvoltarii acestei componente de mix de marketing: lipsa de computere si instrumente analitice aplicate, suficiente pentru a face fata problemelor complexe ale distributiei; absenta unei motivatii adecvate.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.