Divergente in comunicare

Trimis la data: 2010-10-04
Materia: Comunicare
Nivel: Facultate
Pagini: 9
Nota: 9.76 / 10
Downloads: 0
Autor: Irimia Georgiana
Dimensiune: 19kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Neintelegerea este o categorie centrala in studiile comunicarii interculturale. In general, aceste divergente au obtinut rolul de raison-d'etre (nota traducatorului : motiv de a exista) pentru studiile comunicarii interculturale pornind de la premisa ca situatia de comunicare in cauza este intre oameni din culturi diferite iar aceasta transforma neintelegerea in neintelegere interculturala. In alte studii, coflictele, momentele incomode si contextualizarile eronat facute, in termeni stiintifici socioculturali, au devenit indicatorii comunicarii interculturale.

Cursuri similare:

Acest lucru face din neintelegere criteriu esential pentru comunicare interculturala. Ambele pozitii sunt fondate dar lasa divergenta misterios nedefinita. Pentru a indeparta o asemenea functie circulara a neintelegerii, toate neintelegerile ar trebui sa fie comparabile plecand de la orice fel de premise.

1. Divergentele drept o categorie a simtului comun. A fost oare o neintelgere? Cu siguranta ca da! Chiar una foarte mare. Sa fi fost o neintelgere interculturala? Eu, ca si oaspete de origine germana, si receptionerul cel mai probabil suedez, chiar mai mult, sa negociem noi intr-o limba franca; nativa nici unuia dintre noi? Intercultural prin calitatea noastra de indivizi apartinand unor nationalitati diferite din puct de vedere etnic, cultural, lingvistic sau unui oarecare trecut?

Interculturaliatea, ca resursa a interactiunii, una care este facuta relevanta de catre participanti in acceasi masura in care fac relevante alte "aporturi",ca de exemplu fundalul sau genul regional sau social: ceva despre care ineractional s-adus vorba pe bazele a ceea ce s-a facut referire.O alta problema trebuie adusa in discutie si anume aceea de a cupla interculturalitatea locala cu neintelegerile din situtiile intalnite.

Comunicarea interculturala privita ca mediul in care se studiaza neintelegerea si comunicarea eronata in forma ei initiala.
Rar intalnim studii despre neintelegeri ca fenomen lingvistic de sine statator. Chiar si mai rar exista incercari de a inradacina divergentele in zona empiricului. Si o raritate absoluta este o perpectiva dialogata din viata reala in spatele unor decoruri experimentale si fictionale.

Ceea ce este necesar este o perspectiva care sa poata fi capabila sa evidentieze faptul ca neintelegerea este cel mai bine vazuta de pe o pozitie interactionala, ceva ce poate fi revendicat si disputat sau asupra caruia se poate fi de acord, mai degraba decat un fenomen obiectiv existent independent de pretentiile si sesizarile participantilor.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.