Documente nautice

Trimis la data: 2010-10-12 Materia: Transporturi Nivel: Facultate Pagini: 35 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Nicoleta_D Dimensiune: 53kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui curs: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Cresterea volumului de marfuri destinat schimburilor comerciale internationale, in contextul economiei mondiale, au condus la intensificarea transporturilor maritime.
Navele intrate in exploatare, impreuna cu marfurile transportate concentreaza valori uriase, astfel ca in conditiile confruntarii cu marea si ale traficului intens de pe caile maritime, se impune aplicarea unor procedee stiintifice de conducere, caracterizate printr-o inalta precizie.
Referate similare: Nu exista cursuri similare

Aceste exigente au determinat realizarea unor mijloace si sisteme moderne care au revolutionat stiinta navigatiei maritime. Stiinta navigatiei maritime este pusa astfel pe baze noi, avand menirea sa-si aduca o contributie insemnata la cresterea sigurantei navelor pe mare, precum si a eficientei lor. In ultima perioada, pe puntile de comanda ale navelor maritime comerciale sunt introduse noi realizari ale electronicii - calculatoarele - cu ajutorul carora se pot rezolva problemele principale de navigatie.

Utilizarea computerelor asigura precizie si rapiditate in rezolvarea problemelor de navigatie, factori de o importanta deosebita pentru conducerea in siguranta a navei maritime moderne, cu viteza mare, in conditiile traficului actual.
In prezent, la bordul navelor maritime este introdusa o varietate mare de calculatoare, de la cele integrate in sisteme sofisticate de navigatie pana la calculatoarele de uz comun. Folosirea calculatoarelor nu reduce cu nimic necesitatea pentru navigator de a cunoaste bazele teoretice, matematice si fizice ale diferitelor probleme de navigatie ce se pot rezolva si pe aceasta cale.

Navigatorul este scutit de efortul intelectual al calcului, in anumite conditii de lucru de pe comanda navei, iar rapiditatea rezolvarii problemelor ii economiseste un timp pretios pe care il poate folosi la executarea mai eficienta a veghei de navigatie, factor de importanta primordiala la bordul navei moderne cu viteza mare, in situatia traficului actual. Inaintea inceperii oricarei calatorii sau planificarii unui mars este nevoie de o cunoastere amanuntita a tuturor riscurilor implicate. Faza de evaluare a planificarii marsului se ocupa cu studierea acestor riscuri.

Daca alternativele sunt valabile, aceste riscuri sunt evaluate ajungandu-se la o solutie de compromis rezultata din raport nea nivelului de risc la perspectivele comerciale. Evaluarea poate fi considerata cea mai importanta parte a planificarii marsului intrucat aici se vor aduna toate informatiile pertinente ce vor forma cadrul obiectiv al planului de mars. Timpul alocat evaluarii marsului trebuie lungit la maximum fie si in detrimentul celorlalte etape, de tendinta de a incepe planificarea propriu-zisa cat mai repede trebuie infranata.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.