Doina populara - Fisier teoretic

Trimis la data: 2016-06-10
Materia: Romana
Nivel: Gimnaziu
Pagini: 3
Nota: 8.53 / 10
Downloads: 0
Autor: siminaandrea
Dimensiune: 10kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Doina este specia genului liric in versuri, specifica poporului nostru, in care sunt exprimate sentimente puternice de dor, de jale, de tristete, de instrainare, de regret fata de anumite imprejurari ale vietii.
Doina populara, plan de argumentare:

Doina este o specie a liricii populare ,in care sunt exprimate sentimente puternice :de dragoste,de dor, de jale sau de instrainare.

Opera...... respecta caracteristicile unei doine de...... . Fiind o creatie populare are trasaturile acesteia:character anonim, colectiv, oral si sincretic.

Poezia este un monolog liric, fiind accentuata prezenta marcilor lexico-gramatigale ale eului liric. Astfel se regasesc in text..... .
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.