Drept vamal

Trimis la data: 2009-06-25
Materia: Drept
Nivel: Facultate
Pagini: 4
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Olivia Paun
Dimensiune: 16kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Caracterul individual - comunicarea SFIA facandu-se contribuabilului care a depus cererea, nu poate fi utilizata de terti chiar in ipoteza in care li s-ar potrivi exact aceleasi date din SFIA. Aceasta rezida din caracterul strict individual al solutiei.
In varianta modificata din 2006 apare posibilitatea ca contribuabilul vizat sa-si manifeste dezacordul asupra continutului SFIA emisa, printr-o notificare a emitentului, depusa in 15 zile de la comunicare, ca o cale specifica de contestare in ipoteza in care contribuabilul are alte opinii decat ANAF. In acest caz, fie se emite o noua SFIA cu reluarea procedurii, fie, in caz contrar, prima solutie nu mai produce efecte.

Cursuri similare:

Odata cu modificarile din 2006, legiuitorul fiscal s-a oprit si asupra institutiei "acordului de pret in avans". Acesta este actul administrativ emis de ANAF in vederea solutionarii unei cereri a contribuabilului referitoare la stabilirea conditiilor si modalitatilor in care urmeaza sa fie determinate, pe parcursul unei perioade fixe, preturile de transfer in cazul tranzactiilor efectuate intre persoane afiliate, astfel cum sunt denumite in Codul Fiscal.
Ca si SFIA, si acordul de pret este opozabil si obligatoriu fata de organele fiscale, numai daca termenii si conditiile sunt respectate de contribuabili.

Ca si SFIA, poate fi contestata solutia propusa prin acordul de pret in avans, pentru care se achita o taxa.
Ca element particular, contribuabilul - titularul unui acord de pret in avans - are obligatia de a depune anual, la organul emitent al acordului, un raport privind modul de realizare a termenilor si conditiilor acordului in anul de raportare. Raportul se depune pana la termenul prevazut de lege pentru depunerea situatiilor financiare anuale.

In plus, in vederea stabilirii preturilor de transfer, contribuabilii care desfasoara tranzactii cu persoane afiliate au obligatia ca la solicitarea organului fiscal competent sa intocmeasca si sa prezinte in termenele stabilite de acesta dosarul preturilor de transfer. Continutul dosarului va fi aprobat prin ordin al presedintelui ANAF.
Fata de SFIA, legea precizeaza un termen pentru emiterea unui acord de pret in avans, respectiv de 12 luni in cazul unui acord unilateral si respectiv de 18 luni in cazul unui acord bilateral sau multilateral.
Atat SFIA, cat si acordul de pret in avans nu au o procedura definitiva de solutionare la acest moment, aceasta urmand sa fie aprobata prin hotarare de Guvern.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.