Dreptul contenciosului international

Trimis la data: 2010-03-24
Materia: Drept
Nivel: Facultate
Pagini: 3
Nota: 9.83 / 10
Downloads: 0
Autor: Luiza florea
Dimensiune: 14kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Notiunea actului jurisdictional Act jurisdictional:emana de la autoritatea jurisdictionala sesizata cu contencios.- act ce emana de la tribunalul investit cu competenta de a se pronunta asupra elementelor de fapt si de drpt, pe care acesta se intemeiaza adoptat in procedura prestabilita, recunoscuta de parti prin asumarea angajamentului international, care stabileste anumite masuri in vederea solutionarii cauzei

Cursuri similare:

CEDO art 36, - interventia unui tert, hot un unei camere/ a Marei Camere, hot priv repunerea pe rol a cazului, hot. Priv solute cererii de interpret a hot, hot priv solut cer de reviz a unei hot, hot cind ea se pronunta asupra cererii de retrimitere a cererii, hot unui comitet priv fondul cauzei. Tehnici de elab si valid a a.j.
Emiterea a.j. e supusa unui formalism. Tribunalul delibereaza asupra deciziei ce tre luata. Deliberarea e secreta si se supune n-lor proprii fiecarui tribunal.

Continut: a.j. poate fi: in stil francez / d/a dreptul comun al modelului britanic Hot sunt luate cu majoritate. Uneori Presed are prioritate. Uneori J poate face opinie separate. Opin Separata: 1) o.s. concordata - J e de accord cu concluziile, dar motivarea e diferita de cea a colegilor. 2) o.s. disidente - opinia contravine motivatiei si concluziilor date de Curte.Validitatea actului jurisdictional:
a.j e un act derivate, poate produce efecte legate de , e conform n-lor superioare ce-I det-na validitatea externa (conditii de validitate) si interna (continut).

Regulamentul reiese din Statut sau din angajament jurisdictional. Validitatea poate fi afectata de viciile a.j. (in special, a.j. unilateral) I viciile de gradul II - provocate de invaliditatea actului ce a facut posibila emiterea celui de-al doilea act ex.: caducitatea angajamentului jurisdictional II viciile proprii hotaririi, ex.: lipsa/insificienta motivarii, administrarea frauduloasa a probelor, eroare in aprecierea probelor.

Caile de recurs Regula gen: ele nu exista.
In CIJ exista: Recursul in interpretare => in aceeasi componenta
Revizuirea => cind la momentul pron hot trbunalul/partea n-au stiut d/e existenta unui fapt ce va modifica hotarirea [termenele: 6 luni de la cunoasterea noului fapt, 10 ani de la pronuntarea hotaririi]
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.