Drepturile omului

Trimis la data: 2009-08-02
Materia: Drept
Nivel: Facultate
Pagini: 87
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Larisa_O
Dimensiune: 112kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
In cel de-al treilea mileniu, omenirea dispune de posibilitati de ameliorare a situatiei sale inimaginabile pana in urma cu cateva decenii. Aceasta datorita manifestarilor exceptionale ale geniului uman, indeosebi prin patrunderea stiintei, a cunoasterii in microcosmos, in spatiul cosmic, in sferele cele mai profunde si intime determinari ale vietii, a naturii si ale omului. Dezvoltarea stiintifica si tehnica a creat conditiile materiale pentru ca omului sa i se poata asigura factorii fundamentali de existenta, pentru ca din viata omenirii sa fie eliminate malnutritia, bolile endemice, discriminarile si discrepantele flagrante cu proportii ingrijoratoare in diferite zone ale lumii, omul putandu-se elibera de acum de boli care de-a lungul secolelor au secerat prematur milioane si milioane de vieti

Cursuri similare:

Problematica conditiilor umane, implicit a drepturilor omului in lumea contemporana, constituie fara indoiala, una din temele cele mai largi abordate la diferite niveluri, national si international, teoretic si practic, prin mijloace de informare si de manifestare a opiniei publice in general. Concretizarea si apoi institutionalizarea, ca unul din telurile fundamentale ale Natiunilor Unite, a interdependentei dintre apararea drepturilor omului si mentinerea pacii si securitatii internationale, materializata pe parcursul a peste patru decenii intr-un sistem de organisme, mecanisme si programe, ofera astazi elemente valoroase in actiunea de promovare a respectului si de aplicare a unor drepturi si libertati esentiale pentru viata, libertatea, demnitatea, bunastarea si dezvoltarea persoanei umane.

Un element, de altfel fundamental, menit a oferi raspunsuri, solutii viabile si totodata stimulatoare il constituie analiza continutului si dinamicii institutiilor drepturilor omului si a libertatilor sale fundamentale. Relativ noi, indeosebi sub raportul semnificatiilor si implicatiilor pe plan international, aceste institutii cunosc un proces de formare, inregistreaza diferite tendinte si marcheaza evolutii care nu pot fi lasate in afara unor analize de ansamblu ale vietii internationale.

Astfel se vorbeste cu tot mai multa insistenta despre dependenta drepturilor omului de problemele internationalemajore economice, politice, sociale etc. enumerandu-se printre acestea subdezvoltarea, forta de munca migranta, cursa inarmarilor, catastrofele naturale sau provocate de om etc, despre faptul ca respectarea acestor drepturi ar avea o influenta benefica asupra tuturor sectoarelor de activitate.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.