Ecologia populatiilor

Trimis la data: 2010-03-08
Materia: Ecologie
Nivel: Facultate
Pagini: 2
Nota: 9.90 / 10
Downloads: 0
Autor: Georgiana_F
Dimensiune: 18kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
*cresterea de factura exponentiala are loc asadar nelimitat cata vreme mediul nu opune rezistenta, ea realizandu-se dupa potentialul biotic al speciilor.Curba care exprima cresterea exponentiala are forma literi ''j'' pana in momentul in care un factor de mediu limiteaza aceasta crestere.
-dupa ce limita superioara a efectivului pop este atinsa, densitatea poate ramane in timp constanta urmand o scadere brusca a efectivului
*cresterea pop in mediu limitant (cresterea logistica si notiunea de capacitate a mediului de viata):

Cursuri similare:

dupa ce limita superioara a efectivului pop este atinsa, densitatea poate ramane in timp constanta urmand o scadere brusca a efectivului
*cresterea pop in mediu limitant (cresterea logistica si notiunea de capacitate a mediului de viata):
-la majoritatea pop cresterea numerica este exponentiala pana la un moment dat, dupa cae viteza de crestere numerica exponentiala incetineste progresiv pana atinge o stare stationara cand diferenta dintre natalitate si mortalitate devine neglijabila.

-de aici rezulta ca viteza potentiala de crestere Rq este o fct descrescanda a efectivului; ea este mai mare decat 0 daca pop este putin numeroasa si mai mica decat 0 cand densitatea este ami mare.
Rq >0 cand pop este putin numeroasa
Rq

-ca urmare viteza potentiala de crestere este o fct lineara a efectivului si deci ptr fiecare individ adaugat la pop, vietza potentialului de crestere se reduce cu o valoare constanta.
-in cresterea logistica ef pop ajuta asadar la un echilibru numeric cu mediul ceea ce se repr grafic printr-o curba de forma literi ''S''.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.