Ecologie si protectia mediului

Trimis la data: 2010-05-19 Materia: Biologie Nivel: Facultate Pagini: 116 Nota: / 10 Downloads: 17
Autor: Andreea Mustea Dimensiune: 121kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui curs: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Prima definitie a Ecologiei a fost data de catre Ernst Haeckel unul din marii evolutionisti ai secolului 19 care in lucrarea " Morfologia Generala a Organismelor" in anul 1866, care a dezvoltat conceptia darwinista asupra luptei pentru existenta. Haeckel a definit Ecologia ca fiind "Stiinta care se ocupa cu studiul relatiilor complexe, directe sau indirecte, cuprinse in notiunea darwiniana a luptei pentru existenta"
Referate similare: Nu exista cursuri similare

Astfel el a introdus termenul de ecologie ce provine de la cuvintele grecesti "oikos" (casa, gospodarie) si logos (cuvant).Intre timp au fost dezvoltate multe definitii ale ecologiei dar nici una nu este acceptata ca si o definitie de baza.In cele ce urmeaza vom prezenta cateva definitii in ordine alfabetica, considerand ca o ierarhie a importantei acestor definitii ar fi greu de realizat:

→ Beeby (1993) "Stiinta ecologiei incearca sa explice relatiile dintre organisme si mediul lor."
→ Begon, Harper si Townsend (1996) "Ecologia nu este o stiinta cu o structura simpla , liniara, fiindca in interiorul ecologiei orice proces afecteaza alt proces"
→ N. Botnariuc si A. Vadineanu (1982) "Ecologia studiaza sistemele supraindividuale de organizare a materiei vii (populatii, biocenoze, biosfera) integrate in mediul lor abiotic "

→ N. Botnariuc si A. Vadineanu (1982) "Ecologia studiaza legile care determina productivitatea, stabilitatea si evolutia ecosistemelor si a ecosferei in ansamblul ei si implicit studiaza influenta activitatii umane asupra acestor procese precum si implicatiile lor asupra calitatii vietii oamenilor"
→ Clements (1905, 1949) "Ecologia este stiinta comunitatilor vii si ea cerceteaza sociologia si economia animalelor si plantelor"
→ Chrebs.Ch.I. (1978) definea Ecologia ca fiind "studiul stiintific al interactiunilor care determina distributia si abundenta organismelor".

→ R.Dajos (1970) "Ecologia este stiinta care studiaza conditiile de existenta a fiintelor si interactiunile de orice natura care exista intre aceste fiinte si mediul lor"
→ M.S. Ghilarov " Ecologia este stiinta corelatiilor si interactiunilor vietii cu mediul inconjurator pe trepte supraindividuale".
→ Hutchinson (1978) "Ecologia este studiul modului in care lucreaza sau opereaza lumea vie"

→ Kormondy (1996) "Substanta ecologiei se gaseste in multitudinea structurilor nevii si vii , a proceselor si a interelatiilor cuprinse in circulatia energiei si a nutrientilor, in reglarea structurii si dinamicii populatiilor si comunitatilor vii "
→ A.Ionescu (1988) "Ecologia este stiinta interelatiilor dintre vietuitoarele care alcatuiesc o bionocenoza si dintre acestea si biotop. Ea studiaza fluxul de materie, energie, si informatie care strabate un ecosistem bine delimitat :este deci stiinta care studiaza ecosistemele"

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.