Economia firmei

Trimis la data: 2010-08-03
Materia: Economie
Nivel: Facultate
Pagini: 13
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Elena Banescu
Dimensiune: 44kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
1.1 SCURT ISTORIC
S.C. "Lactinia" S.R.L. este o societate comerciala cu raspundere limitata, cu sediul in Brasov, str. I. Maniu nr.10, Sc.B, Ap.13, Jud Brasov, ce a fost infintata la data de 01/03/2008, cu capital privat, romanesc, capital obtinut prin aportul celor trei ascociati-Hosu Petru, Marcu Liviu, Nitoi Silviu.Societatea este inregistrata la Oficiul Registrului Comertului cu : J - 08/12345/2005, avand cod fiscal R132043 si dezvoltand relatii de colaborare cu Banca BRD Sucurslala Brasov.
Societatea poate deschide puncte de lucru, puncte comerciale, filiale si reprezentante in toate localitatile din tara. Punctul initial de lucru a fost in comuna Cristian unde se gaseste fabrica pentru industrializarea laptelui. Societatea se constituie pe o durata de timp nelimitata.

Cursuri similare:

Capitalul de pornire al S.C. "Lactinia" SRL este de 10000 RON.
Cifra de afaceri a crescut progresiv pe masura impunerii produselor societatii pe piata, ajungand la sfarsitul anului 2009 18000 RON.
Asociatii au convenit ca obiectul de activitate al societatii sa fie productia prelucrarii laptelui si a celorlalte produse lactate, precum si toate operatiunile comerciale care au ca obiect de tranzactie laptele si produsele din lapte.

Unitatea este amplasata intr-un spatiu special amenajat cu toate dependentele necesare in suprafata totala de 200 m2 , pe care l-a inchiriat de la o Societate.Finantarea investitiei s-a realizat din bani proprii si un credit de la BRD Brasov, credit care a fost rambursat in proportie de 100% .La inceput productia era axata pe fabricarea laptelui de consum pasteurizat si normalizat la un procent de grasime de 2,5 %, frisca proaspata si smantana fermentata, ambele livrate vrac pentru restaurante si cofetarii.

Dupa rambursarea creditului s-au facut unele investitii care au dus la diversificarea productiei, astfel incat in prezent programul de fabricatie cuprinde produse acidofile (iaurt, sana, lapte batut), lapte de consum, branzeturi (telemea, branza proaspata), smantana fermentata, frisca proaspata. In anul 2009 societatea a cumparat spatiul si terenul aferent in care isi desfasoara activitatea, spatiu de 10000 m2, din care 200 m2 special amenajat cu toate dependintele necesare. Unitatea mai este dotata cu urmatoarele spatii: sala pentru igienizare (ambalaje, instalatii), vestiar cu grupuri sociale, camera frigorifica, laborator uzinal, magazii, birou.

Materia prima este furnizata de catre S.A. " S.A. Lacta, S.C. "Agrica" si S.C. Bran".Achizitionarea cu lapte se face in proportie de 70 % din sectorul de stat si 30 % din sectorul privat pe baza de contracte intre societate si furnizori. Instalatia de prelucrare a laptelui, cu o capacitate de prelucrare in lapte de consum si derivate de 8000 litrii / zi, cuprinde un intreg ansamblu de utilaje si instalatii necesare fluxului de prelucrare a laptelui, de la receptionare si pana la ambalare in pungi de plastic.

Ea a fost achizitionata de la o firma din Ungaria care a montat-o, asigurandu-I si service-ul necesar.Punctele de vanzare en-gros sunt situate in Covasna si Sibiu. Livrarea se face loco - furnizor cu mijloace de transport inchiriate.Activitate productiva se desfasoara conform organigramei, cu 15 salariati, care sunt angajatii societatii cu carte de munca. La ora actuala, societatea nu are in exercitiul financiar credite bancare sau datorii la furnizori.

In perspectiva societatea doreste crearea de noi spatii de productie, prin aceasta urmarind modernizarea fluxului tehnologic, fabricarea unor noi sortimente de branzeturi care sa poata fi competitive pe piata externa. In acest context, societatea a avut contracte cu societati din Germania si Ungaria.Un alt obiectiv urmarit de societate este cresterea animalelor (vacilor de lapte) care poate fi realizat prin achizitionarea uneia dintre fermele din apropriere si crearea de microferme (20 - 30 de capete) gestionate de locuitori ai comunei Cristian, utilizand cele mai moderne tehnologii in cresterea vacilor de lapte.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.