Ecotehnologie

Trimis la data: 2010-06-29
Materia: Geografie
Nivel: Facultate
Pagini: 5
Nota: 9.88 / 10
Downloads: 0
Autor: Mihai_S
Dimensiune: 332kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Sunt substante prezente in atmosfera si care isi schimba calitatea influentand negativ asupra sanatii umane, animalelor, apei, solului, vegetatiei si mediului.
Actiunea lor asupra mediului depinde de concentratia substantelor poluante si persistenta acestora.
Concentratia substantelor poluante in atmosfera peste care apare un efect advers s.n. concentratie maxima admisa(CAN) si se masoara in mg(micrograme,

Cursuri similare:

Ea se determina prin experiente pe animale si studii toxicologice si epidemiologice.In acest fel se determina relatia intre doza si efect.
Organizatia mondiala a sanatatii(OMS) recomanda valori de CNA pt poluantii majori ai atmosferei (SO2,NO2,plumb,CO,O3)
Aceste recomandari sunt folosite de state sau grupuri de state pt elaborarea propriilor standarde.Persistenta lor in atmosfera depinde de stabilizarea chimica a acestora si este cu atat mai mare cu cat stabilitatea creste.

Persistenta substantelor variaza de la cateva minute pana la miliarde de ani.Persistenta poluantilor atm este f diversa,ei se clasifica:
1. Stare de agregare(gazosi,lichizi, aerosoli)
o Sunt gaze toxice, puternic in irtati ... ?? :NO2, dat solubilitatii mai mare in apa sunt retinuti pe traiectul aparatului respirator provocand axisfieri)
o Au efecte negative asupra plantelor, cad frunze
NO2

o Unul din gaze care produc incalzirea globala cu timp de viata foarte lung.
o Provin din surse naturale padurea tropicala si antropice: arderea biomasei,activ agricole, degazarea apei de irigatii.
c) Compusii C(CO,CO2):
CO:o Este un gaz incolor, insipid, inodor
o Are cel mai mare rol in incalzirea globala, se gaseste in atmosfera in cea mai mare cantitate
CH4:

Este dupa CO2 cel mai important gaz care participa la incalzirea globala, provine din surse naturale:activitatea geotermala, mlastini, termite, animale rumegatoare, antropice,mine de carbuni, extractia titeiului si a gazelor naturale, depozitarea deseurilor)
Provin din activitatile antropice:extractia petrolului si a gazelor naturale,industria petrochimica,transportarea prin gazele de esapament.
Actioneaza asupra enzimelor provocand efecte mutageme si cancerigene,
Cele mai toxice:aromatice.O3:(troposferic)
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.