Electrodinamica

Trimis la data: 2009-03-01 Materia: Electronica Nivel: Facultate Pagini: 14 Nota: / 10 Downloads: 102
Autor: Paula Ivanici Dimensiune: 159kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui curs: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Starea fizica in care intre anumite corpuri, sau minereuri, se exercita forte si cupluri se numeste stare de magnetizare; corpurile se numesc magnetizate, iar sistemul fizic din vecinatatea corpurilor magnetizate se numeste camp magnetic.Campul magnetic mai poate fi produs si de catre corpurile parcurse de curent electric de conductie, de miscarea corpurilor electrizate si de variatia in timp a campului electric. Campul magnetic exercita asupra corpurilor magnetizate sau parcurse de curent, ori asupra corpurilor electrizate, aflate in miscare, forte si cupluri magnetice.
Referate similare: Nu exista cursuri similare

Momentul magnetic permanent al unei bucle mici, cu suprafata data, , orientata dupa directia indicata de regula burghiului drept si parcursa de curentul i este:In interiorul corpurilor omogene si izotrope, fara magnetizatie permanenta, inductia magnetica este:in care: este permeabilitatea mediului respectiv;

[H/m], permeabilitatea vidului;H - intensitatea campului magnetic, cu unitatea de masura in SI: [H]SI = 1A/1m.In medii omogene si izotrope, campul magnetic al conductoarelor filiforme parcurse de curent continuu este dat de legea lui Biot - Savart - Laplace:
Sensul campului magnetic se asociaza cu sensul curentului din conductor dupa regula burghiului drept.

Materiale magnetice:Starea locala de magnetizare este caracterizata de magnetizatia , definita ca fiind:in care: - momentul magnetic;
volumul elementar din corpul magnetizat.In orice punct al corpului, intre inductia , intensitatea campului si magnetizatia , exista relatia:care reprezinta legea legaturii intre , si .

Magnetizatia a unui corp poate avea doua componente, una permanenta iar alta temporara :Magnetizatia permanenta este independenta de intensitatea campului magnetic, iar magnetizatia temporara depinde de campul magnetit conform relatiei:

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.