Electroforeza

Trimis la data: 2013-11-25
Materia: Medicina
Nivel: Facultate
Pagini: 2
Nota: 9.93 / 10
Downloads: 0
Autor: tanasemariana
Dimensiune: 15kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Analiza cantitativa urmareste determinarea continutului total al aminoacizilor si proteinelor dintr-un produs dar si separarea/ identificarea si dozarea fiecarui component din amestec. Pentru separarea/ identificarea si dozarea proteinelor sin amestec se utilizeaza metoda cromatografica si electroforetica. Electroforeza reprezinta fenomenul de migrare a ionilor in solutie sub influenta curentului electric. Daca se trece un current electric printr-o solutie care contine anioni si cationic toti cationii se vor deplasa catre anod si toti anionii catre catod cu o viteza direct proportional cu marimea incarcaturii electrice si invers proportional cu patratul distantei fata de pol.

Cursuri similare:

Solutiile tampon utilizate la electroforeza trebuie sa prezinte un pH corespunzator unei migrari a ionilor. pH - ul solutiei tampon joaca un rol important in determinarea mobilitatii ionilor in special atunci cand se urmareste separarea electroforetica a amfionilor. Electroforeza trebuie sa se execute la un pH diferit de pH-ul izoelectric al aminoacizilor si proteinelor ce urmeaza a fi separate. Electroforeza se efectueaza in sisteme in care ionii ce urmeaza a fi separate sunt asezati pe suporturi solide si inerte cum ar fi : hartia, agar amidon, poliacrilamina. Ionii separate raman in zone distinct pe mediul support si pot fi usor localizati prin metode biochimice.

In electroforeza pe hartie Solutia de analizat este aplicata pe o banda de hartie de filtru umectata cu solutie tampon cu pH potrivit iar capetele benzilor sunt conectate prin intermediul solutiei tampon la sursa de current electric continuu. Particulele depuse pe hartie se vor deplasa in camp electric potrivit sarcinii electrice. Dupa uscarea si tratarea electroforegramei locurile pana unde au migrat substantele supuse actiunii curentului electric apar sub forma de benzi colorate. Dupa pozitia benzilor in raport cu linia de start se poate face identificarea componentelor suprinse in amestecul de analizat.

Principiul metodei de dozare se bazeaza pe reactia biuretului. Proteinele sin ser reactioneaza cu sarurile de cupru in mediul alcalin formand un compus de culoare albastru-violet cu densitatea direct proportional cu concentratia proteinelor din proba.
Mod de lucru In 2 eprubete se pipeteaza ser 0,1 in proba, ser fiziologic- 0,1 in blanc si reactive biuret cate 5 ml in fiecare eprubeta. Se omogenizeaza si se lasa 30 de minute la temperature camerei, se masoara extintia probei fata de blanc la 546 nm.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.