Elemente de limbaj Pascal

Trimis la data: 2010-11-02
Materia: Informatica
Nivel: Facultate
Pagini: 5
Nota: 9.88 / 10
Downloads: 0
Autor: Nicoleta_B
Dimensiune: 16kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Procedurile si functiile predefinite sunt niste blocuri de instructiuni care au fost scrise de catre autori ale limbajului. Pentru a folosi o astfel de procedura trebuie sa avem executia adica sa o apelam.
Exemple de proceduri: - write
-Writeln
Sunt folosite pentru afisarea unor date pe ecran.
Functiile predefinite sunt similare cu procedurile dar in plus, in unor executari de o functie intoarce o valoare adica noi apelam functia , ia se executa si la sfarsitul executiei ne da inapoi un rezultat.
Ex: - ABC(X) returneaza mod lui z
- SQR(X) returneaza XAC
- SQRT(x) returneaza radical X

Cursuri similare:

Afisarea se realizeaza apeland una din procedurile:
-write
-writeln
cu ajutorul acestor proceduri se pot afisa: constante de orice fel, valori ale unor variabile, valori ale unor expresii, valori returnate de catre functii. Deosebirea dintre write si writeln consta in faptul ca dupa afisare procedura wriyeln muta cursorul la inceputul randului urmator pe ecran.

Citirea variabilelor de la tastatura
Citirea valorilor variabilelor in timpul executiei unui program este necesara pentru ca la fiecare o noua executie a programului variabilele sa poata primii alte valori.
Pentru citire folosim una din procedurile:
-read
-readln
Definirea tipurilor: in cadrul unui program utilizatorul poate defini moi tipuri de date care vor putea fi folosite in continuare ca si tipurile predifinite.
Crearea unui tip nou se face cu cuvantul cheie type in zona de declaratie a programului inaintea declaratiilor de variabile.
Tipul sir de caractere: sirurile de caractere sunt numerotate in variabile de tipul

-string
La declararea variabilei putem preciza luncimea maxima adica nr. maxim de caractere si al sirurilor ce pot fi numerotate in variabila respectivaInstructiunea if permite alegerea unui bloc de instructiuni din 2 posibile de starea unei conditii.
Principiul de functionare:
1. se evalueaza expresia logica (conditie)
- daca aceasta este adevarata se executa segventa in caz contrar daca exista ramura else se executa segventa.
2. Apoi indiferent daca s-a executat segventa 1 sau segventa 2 se trece la instructiunea de dupa if. then
- else
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.