Elemente mecanice constructive

Trimis la data: 2012-10-09
Materia: Mecanica
Nivel: Facultate
Pagini: 8
Nota: 8.26 / 10
Downloads: 0
Autor: Rodica Dumitroiu
Dimensiune: 1349kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Studiul diverselor tipuri de masini mecanice a condus la concluzia existentei in cadrul acestora a unor parti comune in ceea ce priveste forma constructiva, rolul in ansamblul mecanic din care face parte etc. Ca urmare, in vederea simplificarii procesului de proiectare si constructie a unor astfel de masini, s-a procedat la identificarea si descrierea univoca a acestor parti; ele au fost denumite elemente mecanice constructive sau organe de masini.

Cursuri similare:

Ca si in cazul mult mai mediatizat al procesoarelor electronice, acest pas a constituit un pas deosebit de important in domeniul constructiei de masini. Datorita studiilor teoretice de acest tip s-a putut trece la incorporarea pe scara larga a elementelor mecanice constructive in dispozitive mecanice tot mai complexe. De aceea, aceste elemente au generat solutiile cele mai importante ale proiectantilor in vederea indeplinirii unor anumite functii mecanice.

In timp ce piesele proiectate sunt dezvoltate special cu ajutorul fundamentelor stiintelor ingineresti si sunt concepute si structurate cu metodele de proiectare cunoscute, exista deja la dispozitie pentru elementele constructive cel putin principii si structuri active care, in mai multe cazuri sunt chiar aplicabile nemijlocit drept componente comerciale uzuale sau standardizate.

Datorita unei lungi si minutioase evolutii exista astazi la dispozitie o multitudine de principii si forme constructive diferite, care permit proiectantului alegerea unei solutii adecvate pentru cazul sau de utilizare. Acest domeniu de solutii si procedeele necesare de expunere si selectare sunt disponibile intr-o bibliografie cuprinzatoare, in cataloage de proiectare si in baze de date.

De aceea, in limitele cursului de fata, vor fi prezentate foarte succint numai interdependentele eficace esentiale si indicatorii structurali ale celor mai importante elemente constructive, astfel incat sa se indice principiile active comune si indicatorii structurali importanti, drept criterii pentru interpretarea si estimarea propriettsilor lor.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.