Embriologie si genetica

Trimis la data: 2015-04-16
Materia: Biologie
Nivel: Liceu
Pagini: 5
Nota: 9.89 / 10
Downloads: 0
Autor: eusimony
Dimensiune: 18kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
EMBRIOLOGIA- este ramura biologiei care studiaza dezvoltarea fiintei vi de la originea ei din momentul formarii zigotului si pana la realizarea unui produs viabil si expulzarea lui din organismul mater.
GENETICA - este o ramura a biologiei care studiaza fenomenele si legile ereditatii si variabilitatii organismeloor.
EREDITATEA - notiunea de ereditate inseamna mostenire,trnsmitere a caracterelor genetice ale parintilor catre descendentii lor.
Primele legi ale ereditatii au fost stabilite de calugarul austriac Gregor Mendel in 1866.El a studiat transmiterea caracterelor ereditare si a stabilit legi.

Cursuri similare:

Aceasta lege sustine faptul ca mostenirea unui caracter nu influenteaza mostenirea altui caracter,acestea transmitandu-se independent.El a tras concluzia ca fiecare organism poarta 2 seturi de informatie care determina fenotipul,iar daca cele 2 seturi sunt diferite atunci unul il domina pe celalalt si se exprima.In acest mod informatia poate fi transmisa generatiilor urmatoare chiar daca fenotipul nu se exprima la parinti.

In concluzie Mendel demonstreaza ca transmiterea ereditara a caracterelor se realizeaza prin intermediul unor factori ereditari si ca factori ereditaei recesivi pot sa nu se manifeste la urmasi in stare ascunsa.
Este unitatea de baza morfofunctionala si genetica a organizarii materiei vi.Forma celulelor este legata de functia lor ,initial toate au forma globuloasa dar ulterior isi pot schimba forma.
In alcatuirea celulei distingem 3 parti principale :

Membrana celulara -inconjoara celula,ii confera forma si separa structurile interne ale celulei de mediul extracelular.Este alcatuita in principal din fosfolipide si proteine.
-fosfolipidele sunt lipide complexe care continin molecule azot si fosfor.Au rolul de a regla schimburile intra si extra celulare,normalizeaza metabolismul lipidelor si proteinelor si contribuie la refacerea structurala a ficatului.

-proteinele sunt substanteorganice macromoleculare formate din aminoacizi.Au rol in mentinerea integritatii celulare si in raspunsul imun si autoimun al organismului.
Citoplasma - are o structura complexa la nivelul ei desfasurandu-se principalele functii vitale.Functional citoplasma are o parte nestructrurata denumita hialoplasma si o parte structurata cu organite celulare.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.