Enterobacteriile

Trimis la data: 2013-02-23 Materia: Medicina Nivel: Facultate Pagini: 4 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: tanasemariana Dimensiune: 17kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui curs: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Enterobacteriile fac parte din tractul animal si uman. Unele specii sunt patogene: salmonelele, shigela, altele sunt locuitori normali si numai anumite tulpini dau imbonlaviri. Enterobacteriile devin patogene cand ajung in alte locuri decat tractul digestive. Enterobacteriile sunt bacilli gram negative care desfac fermentative glucoza si sunt oxidazo-negativi. Pe aceasta baza se poate pune in evident prezenta enterobacteriilor in mediu sau in produse alimentare constituin astfel un indicator al contaminarii fecale. Pana de curand se considera ca indicator al contaminarii fecale prezenta coliformilor. Este mult mai bun indicatorul de prezenta al enterobacteriilor in general.
Referate similare: Nu exista cursuri similare

Pot fi mobile- sarmonella, imobili- shigella, capsulati, unele tultpini de coli.In ceea ce priveste necesitatile nutritive enterobacteriile sunt bacteria nepretentioase, dar pentru a se deosebi ca specie si pentru a le izola din produse clinice plurimicrobiene se folosesc medii selective diferentiale de tipul celor care contin substante inhibante pentru flora normala, un zahar (lactoza) si un indicator de pH.

Pe aceste medii speciile pot fi lactozo-pozitive adica desfac lactoza- colii, clepsiella si lactozo-negative care nu desfac lactoza- salmonella, shigella.. Deasemenea se deosebesc intre ele prin forma coloniei si aspectul ei: colii formeaza colonii plate, clepsiella formeaza colonii bombate, shigella formeaza colonii in forma de palarie, salmonella formeaza colonii usor bombate cu central mai inchis la culoare.

Identificarea propriu-zisa a specie este posibila prin utilizarea a doua medii olitrope:TSI- pe acest mediu se poate citi desfacerea glucozei cu sau fara producerea de gaz, fermentarea lactozei si / sau zaharozei, producerea H2S.MIU- producerea de indou, se citeste prezenta ureazei.Mediul de citrate- se foloseste la utilizarea citratului.
Dintre enterobacterii cele mai importante sunt sarmonellele, shigella, si cele mai frecvente sunt colii.

SALMONELLA
Cuprinde peste 1400 de tipuri, in fiecare areal geographic se gaseste cate 10-20 de tipuri. Se clasifica in grupe pe baza antigenului somatic 0. In cadrul grupelor se stabilesc tipurile de sarmonella pe baza antigenului flagelar (antigenul H). Fiecare sarmonella are o denumire proprie in functie de localitatea, pacient, persoana care a descoperit-o. In cadrul sarmonelelor este important: sarmonella Typhi si Paratyphi deoarece dau febra euterica, tifoida, paratifoida. Celelalte 1400 de tipuri de sarmonelle dau gastroenterocolite. Daca este o persoana cu imunitate scazuta patrund in sange si dau septicemia.

FEBRA EUTERICA
Este boala cu poarta de intrare orala. Doza infectioasa pentru sarmonella typhi este mica (10 la 3) pentru restul sarmonelelor doza este mare ( 10 la 6 - 10 la 9). Daca omul a inghitit aceste sarmonelle ele trec in stomac si ajung in intestine unde se multiplica, adera si patrund in mucoasa ileala. Pentru sarmonella typhi- odata patrunsa in mucoasa ileala sunt ingerate de macrophage in care supravietuiesc. Sarmonelele se gasesc in sange in saptamana a doua de boala sau se gasesc si in materiile fecale.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.