Erbicide

Trimis la data: 2017-06-03
Materia: Agronomie
Nivel: Facultate
Pagini: 7
Nota: 8.20 / 10
Downloads: 0
Autor: mariaadelina
Dimensiune: 12kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Cuprins:

Actiunea erbicidelor in plante si influenta asupra proceselor metabolice
Modul de actiune al erbicidelor
Cum sunt preluate erbicidele de catre plante?
Modul de actiune
Criterii de decizie
Rezistenta la erbicide
Erbicidele sunt substante chimice care manifesta actiunea fito-toxica asupra buruienilor din culturi, plantatii pomicole si viticole, parcuri, margici de drumuri, cai ferate etc.

Clasificarea erbicidelor se poate face dupa mai multe criterii:

a. dupa spectrul de actiune: erbicide selective si neselective.

b. Dupa epoca de aplicare: erbicide preemergente - a caror aplicare este obligatorie inainte de rasarirea culturii si a buruienilor; erbicide postermegente - care se aplica dupa rasaritul buruienilor fie inainte, fie dupa rasaritul plantelor de cultura.

c. Dupa modul cum inhiba procesele metabolice: erbicide care inhiba fotosinteza, erbicide care inhiba respiratia, erbicide hormonale, erbicide care inhiba germinatia si cresterea radicelei.

d. Din punct de vedere fizic, erbicidele se pot clasifica in: erbicide sub forma de solutii; erbicide sub forma de emulsii; erbicide sub forma de pulberi muiabili; erbicide fabricate sub forma de granule sau microgranule; ebicide fabricate sub forma de pastile fluide; erbicide fabricate pentru tratamente VUR.

Actiunea erbicidelor asupra buruienilor. Efectul fitotoxic al erbicidelor se poate manifesta imediat ce au venit in contact cu diferite parti ale plantei, sau dupa ce patrund in planta.

Erbicidele de contact actioneaza asupra celulelor si tesuturilor vii cu care vin in contact.

Erbicidele sistematice patrund in planta si se deplaseaza cu seva elaborata prin vasele liberiene.

Transformarile erbicidelor in sol. La suprafata solului sau in sol, erbicidele sunt expuse degradarii prin: volatilizare, levigare cu apa ce se infiltreaza, absorbtie la suprafata coloizilor, descompunere chimica si biologica, metabolizare de catre plante.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.