Erori maxime de mapare

Trimis la data: 2010-02-25
Materia: Electotehnica
Nivel: Facultate
Pagini: 9
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Stefania_T
Dimensiune: 55kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Succesul oricarui experiment de simulare depinde de acuratetea modelului asupra caruia este realizat experimentul. Aceasta acuratete este verificata prin determinarea erorilor de model care sunt definite in diferite spatii de functii, prin mijloacele functionalelor de eroare alese. Determinarea erorilor este posibila cu preconditia rezultata dintr-o presupunere anterioara al unui semnal de intrare determinat folosit in calcule. In mod traditional, erorile dinamice sunt calculate pentru semnale standard de intrare, cel mai des sub forma functiei treapta, inpulsuri Dirac sau mai rar intrari rampa sau sinusoidale.

Cursuri similare:

Acestea sunt bine cunoscute si, exista metode criterii comune de calcul al diverselor erori pentru aceste semnale., printre care cele mai cunoscute sunt: integralei patratului erorii si criteriile erorii absolute. Ca urmare se obtin valori diferite ale erorilor, fiindca ele depind in mod esential de semnalele de intrare pentru care se calculeaza. Aceasta este o limitare semnificativa a utilitatii, deoarece in practica sistemele reale nu sunt excitate de semnale standard, dar de obicei de catre semnale dinamice necunoscute, care sunt in mod evident diferite de cele standard.

Din acest motiv, determinarea acestor erori, ale caror valori vor fi valide pentru semnale dinamice arbitrare, care pot aparea la intrarea sistemului de investigat, este de o importanta esentiala. Trebuie subliniat ca, acestea pot fi semnale nedeterminate care, nu se pot previziona apriori. Se mai poate spune ca solutia la problema pusa in acest mod, care pot face ca valorile erorilor sa fie independente de valorile semnalului de intrare, este posibila pentru erorile maxime. Totusi, procedura de determinare erorilor maximale, cere folosirea unor input-uri speciale ale intrarilor folosite, care garanteaza ca valorile erorilor determinate cu aceste input-uri vor fi intotdeauna mai mari sau cel putin egale cu valorile generate de orice alt semnal.

Formele semnalelor care maximizeaza criteriul de eroare ales pot fi determinate bazandu-ne pe solutia analitica care, da rezultate precise sau, in cazul neexistentei acestor solutii, prin metode de aproximare folosind calculul numeric sau programe specializate de calculator. Trebuie totusi precizat ca, in majoritatea cazurilor se va intalni ultimul caz, deoarece solutii analitice sunt, de obicei, mai greu sau imposibil de obtinut. In "Exemple" se vor prezenta metodele analitice care permit determinarea semnalelor care maximizeaza valuarea erorii absolute si integralei patratului erorii pentru input-uri cu o singura constrangere. Metodele numerice pentru semnale cu doua constrangeri si criteriul integralei patratului erorii vor fi de asemenea demonstrate.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.