Estimare si identificare - introducere

Trimis la data: 2009-09-30
Materia: Economie
Nivel: Facultate
Pagini: 35
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Florin_P
Dimensiune: 498kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Se poate spune ca un proces este traversat de un flux de materie, energie si informatie. Marimile de iesire sunt variabile masurabile, sau mai putin perceptibile, caracterizand evolutia procesului. Marimile de intrare sunt variabile de origine externa susceptibile de-a influenta evolutia procesului. Atunci cand se poate actiona asupra variabilelor de intrare aceste marimi poarta denumirea de variabile de comanda. Independent de marimile de intrare si iesire, este posibil de-a constata existenta unor alte variabile caracteristice procesului a caror evolutie este susceptibila de-a influenta marimile de iesire.

Cursuri similare:

In general un proces este descris printr-un model, ansamblu de relatii de natura matematica, care permit o estimarea satisfacatoare a evolutiei variabilelor sistemului care intereseaza utilizatorul. Este evident faptul ca un model constituie o abstractizare avand ca obiectiv obtinerea unei descrieri simple a realitatii, procesul existand independent de toate modelele.

Exemplul 1.1 Modelarea procesului de recirculare a aerului intr-o incapere. Recircularea aerului in interiorul unei incaperi este efectul introducerii unui aer proaspat la intrarea in incapere, peste un aer care este neimprospatat din cauza degajarilor termice sau celor de nocivitati, ceea ce contribuie la cresterea calitatii aerului in zonele ocupate de personal. Se considera o incapere in care se degaja o anumita cantitate de poluant, in ipoteza ca aceasta degajare este constanta in timp, ca si concentratia aceleiasi nocivitati in aerul introdus, iar ventilarea este uniforma in intreg spatiul incintei si nu exista alte degajari (de temperatura sau umiditate), ecuatia diferentiala de bilant masic este


in care: este debitul volumic de aer refulat, respectiv evacuat in si din incinta, in m3.s-1; este debitul masic de poluant (substanta nociva) degajat in incinta, in kg.s-1; este concentratia poluantului in aerul refulat, in kg.m-3; este concentratia poluantului in aerul din incapere, variabila in timp, in kg.m-3; este timpul, in s; este volumul incaperi, in m3.
Ecuatia (1.1) poate fi scrisa sub forma [36]:
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.