Etape in diagnosticarea activitatilor unei societati coemrciale

Trimis la data: 2010-05-11
Materia: Economie
Nivel: Facultate
Pagini: 4
Nota: 9.76 / 10
Downloads: 0
Autor: Aura_C
Dimensiune: 20kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Examinarea unor situatii informationale cu privire la realizarile economico-financiare ale societatii sau regiei autonome, inregistrate intr-un interval de timp, de regula, minimum 2 ani, cum ar fi bilantul contabil, raportul de gestiune, permit evidentierea dinamicii activitatii ecesteia si furnizeaza informatiile necesare pentru o analiza pertinenta in continuare.
Pentru aceasta se apeleaza la o gama variata de indicatori economico-financiari din care nu trebuie sa lipseasca indicatorii cantitativi ( de volum) si indicatorii calitativi (de eficienta ).

Cursuri similare:

Componenta a managementului sistemul decizional cuprinde:
-principalele tipuri de decizie adoptate pe niveluri organizatorice
-incadrarea deciziilor adoptate pe functii al managementului (previziune, organizare, coordonare, antrenare, control-evaluare ) si functiuni ale firmei ( cercetare-dezvoltare, productie comerciala, financiar-contabila, de personal)
-parametrii calitativi ai deciziilor adoptate ( fundamentarea stiintifica, imputernicirea, oportunitatea, completitudinea )
-instrumentarul decizional utilizat.

3.Sistemul managerial

Analiza tipologiei instrumentului managerial si mai ales a elementelor metodologice pe care se bazeaza utilizarea sa releva urmatoarele:
-folosirea instrumentelor managerile moderne: managmentul prin obiective, managementul pe produs, managementul prin proiectare, managementul prin exceptie, managementul prin bugete
-utilizarea metodelor si tehnicilor manageriale clasice: analiza-diagnostic, sedinta, graficul de munca al managerului
-folosirea metodelor de stimulare a creativitatii: brainstorming, Delphi, sinetica, Delbecq.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.