Etapele activitatii de audit intern

Trimis la data: 2010-05-12
Materia: Finante-Banci
Nivel: Facultate
Pagini: 12
Nota: 9.92 / 10
Downloads: 0
Autor: Eugenia_I
Dimensiune: 31kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
In institutiile de credit si cooperativele de credit afiliate unei case centrale a cooperativelor de credit, desfasurarea activitatii de audit intern presupune parcurgerea unor etape, difrentiate in functie de obiectivul urmarit, astfel:
1. pentru desfasurarea angajamentelor de audit, se vor parcurge cel putin urmatoarele etape:
a) planificarea activitatii de audit intern;
b) examinarea si evaluarea informatiilor avute la dispozitie;
c) comunicarea rezultatelor;

Cursuri similare:

Coordonatorul activitatii de audit intern raspunde de:
1. dezvoltarea si mentinerea unui program de asigurare a calitatii si imbunatatire a activitatii de audit intern, prin care sa se asigure ca activitatea de audit intern se desfasoara:
a) pe baza unor norme solide de audit intern, transpuse in proceduri;

b) in conformitate cu Codul privind conduita etica in activitatea de audit intern (aprobat prin Ordinul Ministrului Finantelor Publice Nr. 880 din 28 iunie 2002, pentru aprobarea Codului privind conduita etica a auditorului intern, publicat in: Monitorul Oficial Nr. 595 din 12 august 2002)
2. monitorizarea si evaluarea eficientei programului de asigurare a calitatii activitatii de audit intern. Evaluarea poate fi interna sau externa si va urmari cel putin:

a) conformitatea cu normele de audit intern si Codul privind conduita etica in activitatea de audit intern;
b) adecvarea activitatii de audit intern la statutul auditului intern, obiectivele, politicile si procedurile aferente;
c) contributia activitatii de audit intern la imbunatatirea procesului de administrare a riscurilor, de conducere si la sistemul de control intern;

d) modul in care activitatea de audit intern a contribuit la imbunatatirea activitatii institutiei de credit.
Coordonatorul activitatii de audit intern al unei case centrale a cooperativelor de credit raspunde de monitorizarea si evaluarea eficientei programului de asigurare a calitatii acestei activitati si la nivelul retelei cooperatiste de credit.
Coordonatorul activitatii de audit intern este responsabil:
1. pentru asigurarea competentei profesionale a auditorilor interni, pentru pregatirea profesionala a acestora si pentru existenta unor resurse necesare, adecvate desfasurarii activitatii;
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.