Etapele unui proces biotehnologic

Trimis la data: 2010-09-21
Materia: Electotehnica
Nivel: Facultate
Pagini: 8
Nota: 9.88 / 10
Downloads: 0
Autor: Cristian_R
Dimensiune: 57kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Cercetarile de obtinere a unui produs prin biosinteza incep cu lucrari de laborator care sunt prezentate in cele ce urmeaza.
Izolarea si selectia. Se izoleaza si se selecteaza un mare numar de microorganisme cunoscute din literatura de specialitate ca producatori ai compusului ce urmeaza a fi biosintetizat. Tehnicile utilizate in acest scop sunt specifice pentru fiecare microorganism si sunt realizate de microbiologi cu pregatire corespunzatoare. Manualele de specialitate indica mai frecvent, pentru izolarea si selectia microorganismelor, metode ca: tehnica dilutiilor si tehnica granulelor de sol.

Cursuri similare:

Microorganismele sunt preluate din diferite habitate cultivate pe medii solide sau lichide, astfel incat sa fie posibila punerea in evidenta a unor caracteristici fiziologice. In prima etapa se urmareste realizarea unei culturi pure prin tehnici microbiologice specifice (epuizarea ansei, dilutii succesive etc.). in continuare se stabileste o metoda de triere (screening) adecvata scopului urmarit.

De obicei, microorganismele sunt cultivate pe placi Petri, pe medii solidificate cu agar-agar. Testele de identificare a compusului care intereseaza pot "fi calitative sau cantitative. in cazul enzimelor, de exemplu, se aplica, de obicei, metode de identificare calitativa prin includerea in mediul solid, pe care se cultiva microorganismele, a substratului specific asupra caruia actioneaza enzima ce se doreste a se sintetiza (amidon in cazul amilazelor, caseina in cazul proteazelor, celuloza in cazul celulazelor).

Dupa dezvoltarea coloniilor izolate, enzimele difuzeaza in gelul de agar-agar, atacand substratul inclus in mediu si, astfel, zona respectiva poate fi vizualizata, in cazul in care devine transparenta sau cu un reactiv specific.in cazul altor enzime la care nu se poate aplica un test calitativ, coloniile izolate se cultiva pe medii specifice, iar extractul sau lichidul de biosinteza este preluat si prelucrat in scopul dozarii cantitative a acesteia prin metode spec-trofotometrice, fluorescenta, titrimetrice, polarimetrice. in urma acestor teste se retin numai cateva tulpini care au dat cele mai bune rezultate in ceea ce priveste biosinteza enzimei.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.