Etica afacerilor

Trimis la data: 2010-05-08
Materia: Finante-Banci
Nivel: Facultate
Pagini: 33
Nota: 9.65 / 10
Downloads: 22
Autor: Morariu Dica
Dimensiune: 47kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
1. Comunicam pentru a descoperi cine suntem si pentru a invata sa ne cunoastem mai bine .Comunicam pt. a incerca sa cunoastem cum ar trebui sa fim in relatiile cu ceilalti. Multi autori considera ca, pt. inceput, ne consideram persoana cea mai importanta in comunicarea interpersonala.
2. Comunicam pentru a cunoaste lumea care ne inconjoara.Daca putem descoperi lumea asa cum este in prezent, asa cum a fost si asa cum poate deveni, aceasta este deoarece, ca fiinta umana, posedaam posibilitatea de a utiliza simboluri, indeosebi limbajul, pt. a comunica.
Comunicarea ne permite sa ne informam despre evenimente si sa cunoastem ideile care provin din antichitate si pana la formarea mentalitatii ......In cursul unei calatorii, cand realizam un schimb intelectual sau cand discutam despre moda vestimentara cu prietenii, noi invatam sa descoperim lumea.

3. Comunicam pentru a impartasi aceasta lume cu aceea a altora.
Cand stabilim si mentinem un contact cu altii, cand dorim sa fim recunoscuti, sa iubim si sa fim iubiti. Aceste relatii umane devin foarte importante at. cand aratam interes celorlati, afectiune si cand le permitem sa vorbeasca despre ei-insisi. Multe profesii si meserii vizeaza o impartasire cu ceilalti(profesori, medici, avocati, munci sociale, etc.). Toate aceste persoane precum si altele urmaresc realizarea unei comunicari mai bune cu clientii, fie ei pacienti, fie studenti, conform nevoilor proprii.

4. Comunicam pentru a convinge si influenta pe ceilalti.
Comunicarea autoritara din copilarie(A© fa asta, nu fa asta !A>> ) bazata pe putere face loc treptat convingerii si influentei. Comunicarea referitoare la recompensa si sanctiuni poate sa fie unul din elementele majore care acompaniaza puterea, un instrument util pentru a dirija oameni pe calea dorita. Comunicarea are ca scop de a convinge si de schimba crezurile si comportamentele noastre. De asemenea, comunicarea ne permite sa ne destindem, sa ne amuzam, intr-un cuvant sa ne incarcam bateriile pt a participa pe mai departe la munca si competitie in ce priveste convietuirea si supravietuirea.

Tipuri de comunicare
In mod frecvent infatisam comunicarea conform locului in care se situeaza (in raport cu un dialog interior, interpersonal sau intr-o emisiune de radio, tv) si conform numarului de persoane angajate in comunicare la un moment dat (fie cu o alta persoana, fie cu un grup restrans, fie cu un grup mai numeros).Dialogul interior sau ....circumscrie interiorul sau forul intim al unei persoane atunci cand gandeste, resimte emotii, concepe idei, reactioneaza la anumite situatii, imagineaza sau viseaza. Aceasta dimensiune, numita A© intrapersonala A>>, a constituit tema unui mare numar de studii psihologice si cognitive ce au incercat sa descifreze modul in care raspund oamenii la simboluri, cum iau decizii si cum conserva informatia in mintea lor.

De asemenea, comunicarea intrapersonala inregistreaza interdictiile celorlalti, cum suntem marcati de prejudecati, de simpatii, antipatii sau chiar de apatii. Comunicarea intrapersonala specifica faptul ca gestiunea coordonata a semnificatiilor este constiinta proprie, pe candlocul actiunii este interpersonal. Este imposibil sa studiezi comunicarea intrapersonala fara sa studiezi cealalta ( ?), adica actiunea.

De fapt, comunicarea intrapersonala se realizeaza de cele mai multe ori cu comunicarea interpersonala. Accentul il punem pe intelegerea comunicarii interpersonale ca tranzactie intre oameni si mediul lor inconjurator. Aceasta(comunicarea interpersonala) include, bineinteles, si alte persoane(prieteni, membrii familiei, colegi de munca si chair straini). Se poate sublinia faptul potrivit caruia comportamentul este alcatuit din comunicarea interpersonala.

Trebuie sa acordam importanta modului in care oamenii intra in relatie unii cu altii, precum si cuvintelor pe care le folosesc. Oamenii au tendinta de a construi o realitate unii in raport cu altii; ei intra prin urmare in relatie pornind de la o perceptie interioara.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.