Evaluarea intreprinderii

Trimis la data: 2015-10-12
Materia: Finante-Banci
Nivel: Facultate
Pagini: 20
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: alexandrag
Dimensiune: 364kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: pdf
Acorda si tu o nota acestui curs:
-Evaluarea reprez un rocedeu al metodei contabilitatii care presupune cuantificarea monetara a fiecarei fapte (eveniment sau tranzactie) ce urmeaza a fi reflectata in situatiile financiare.
Proprietati: frumusete, curaj, indrazneala, notorietate, fiabilitate, utilitate, raritate, bunatate, umor, economicitate
Intrepr in ansmblul sau poate fi obiectul evaluarii. Totodata se poate pune probl nevoii de a evalua o parte dintr-o afacere sau anumite bunuri.
Evaluarea intreprinderii - puncte de vedere
Constatari empirice ne arata ca indifferent care ar fi obiectul evaluarii, pozitia subiectului in raport cu acesta este definitorie.
Dpdv al vanzatorului, eval afacerii sa semnaleze o posibila depreciere viitoare a castigurilo pe care aceasta le genereaza. Acesta este unul dintre motivele cele mai frecvente pt ca detinatorul unei afaceri sa decida vanzarea acesteia.

Alte cause ale deciziei de vanzare pot fi:
-absenta aptitudinilor de a administra afacerea respective
-insuficienta timpului necesar pt a se ocupa de acea afacere
-nevoia de lichiditati pt plata unor obligatii legate de alte afaceri sau de alta natura.
Factori care diminueaza castigurile viitoare:
-scaderea cererii datorata uzurii morale a produsului
-criza de mateii prime
-cresterea concurentei
-modificari / legislatia fiscala

Nu doar proprietarul unei afaceri pe care intentioneaza sa o vanda ar avea nevoie sa evalueze afacerea. Toti proprietarii unor afacei in intregime sau doar unor participatii trebuie sa studieze constant modul in care evolueaza valoarea acelor afaceri.
In orice moment capitalul respective ar putea fi investit in alt mod.
Pt a efectua comparatii realiste va trebui sa se mentina conditiile legate nu doar de efortul financiar ci si celelalte eforturi.

De pe pozitie apropiata cu cea a proprietarului managementului unei firme constientizeaza ca cresterea valorii ei este apreciata de o consecinta a actului de conducere.
Din perspectiva cumparatorului decizia de a cumpara o afacere se poate baza pe criteria obiective si subiective oarecum asemanatoare. Mobilul essential il constituie capacitatea afacerii de a gnera castigurile.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.