Evolutia ciclica a situatiilor de risc

Trimis la data: 2010-10-02
Materia: Economie
Nivel: Facultate
Pagini: 4
Nota: 9.88 / 10
Downloads: 2
Autor: Agatha Irinescu
Dimensiune: 16kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Studiul situatiilor de risc ne dezvaluie faptul ca acestea evolueaza in general prin mecanisme previzibile care decurg din tendinte si evenimente si se dezvolta pe etape bine determinate. Aceste etape sunt asemanatoare celor care ilustreaza evolutia ciclica a unui produs .Acelasi studiu ne arata ca evolutia unei situatii de risc poate conduce adesea la schimbari ale unei politici publice . Cu cat o situatie de risc poate fi identificata si gestionata mai devreme cu atat exista mai multe sanse ca organizatia sa rezolve conflictul si sa minimizeze costul care-i revine acesteia.

Cursuri similare:

O situatie de risc debuteaza intotdeauna cu o IDEE care are un impact potential asupra organizatiei (Σ) sau publicurilor sale (Π) si se termina cu o ACTIUNE, prin care are loc o constientizare sporita sau o reactie din partea altor organizatii sau publicuri.

Procesul de evolutie a unei situatii de risc se succede in patru etape:
a)ORIGINEA;
b)MEDIEREA/AMPLIFICAREA;
c)ORGANIZAREA; CONFLICTUL;
d)REZOLVAREA.

Intuitiv, evolutia situatiei de risc poate fi reprezentata intr-un sistem de axe carteziene unde pe ordonata reprezentam PRESIUNEA exercitata asupra organizatiei (Σ) de catre o situatie de risc aflata in expansiune. Pe abcisa ilustram succesiunea ETAPELOR unei situatii de risc (cele patru). Pe masura ce in procesul evolutiei presiunea asupra organizatiei creste, aceasta este provocata sa reactioneze. Se intampla astfel deoarece importanta situatiei de risc creste. In procesul evolutiei sale o situatie de risc poate uneori sa dispara, din diverse motive.Corelatia: PRESIUNE - ETAPE - SITUATIE DE RISC se prezinta in Fig. 4.1.

Specialistii afirma ca o situatie de risc se produce in momentul t-k
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.