Executia veniturilor bugetului de stat

Trimis la data: 2010-10-08
Materia: Contabilitate
Nivel: Facultate
Pagini: 15
Nota: 9.90 / 10
Downloads: 0
Autor: Andreea Duclea
Dimensiune: 25kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Executia veniturilor bugetului de stat este activitatea de incasare a impozitelor, taxelor, contributiilor si a altor venituri cuvenite acestui buget. Principiile ce stau la baza executiei veniturilor bugetare sunt:nici un impozit, taxa sau alte obligatii de natura acestora nu pot fi inscrise in buget si incasate, daca acestea nu au fost stabilite prin lege;

Cursuri similare:

Executia bugetara se incadreaza strict in anul financiar, care are aceeasi durata ca si exercitiul bugetar, atat pentru stat, cat si pentru agentii economici.

Colectarea creantelor bugetare
Ministerul Finantelor Publice adminsitreaza veniturile statului, ceea ce presupune administrarea impozitelor, taxelor, contributiilor sociale si a altor venituri bugetare potrivit legii, prin intermediul procedurilor de gestiune, colectare, control fiscal, solutionare a contestatiilor si de dezvoltare a unor relatii de parteneriat cu contribuabilii, inclusiv prin acordarea de servicii de asistenta, conform competentelor.

Un rol insemnat il are Agentia Nationala de Administrare Fiscala, aceasta avand printre obiectivele principale colectarea veniturilor bugetului de stat (impozite, taxesi alte venituri ale bugetului de stat,conform competentelor), precum si a veniturilor bugetului asigurarilor sociale de stat (contributia de asigurari sociale), bugetului asigurarilor pentru somaj (contributia de asigurari sociale), bugetului asigurarilor pentru somaj (contributia de asigurari pentru somaj), bugetului, Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate (contributia pentru asigurari sociale de sanatate, contributia de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale) datorate de platitori, persoane juridice si persoane fizice.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala este autorizata sa aplice, prin organele abilitate, modalitatile de executare si masurile asiguratorii, in conditiile legii, pentru a caror colectare este competenta potrivit legii.PLATA - Platile catre organele fiscale se efectueaza prin intermediul bancilor, trezoreriilor si al altor institutii autorizate sa deruleze operatiuni de plata.
Plata obligatiilor fiscale se efectueaza de catre debitori, distinct, pe fiecare impozit, taxa, contributie si alte sume datorate bugetului general consolidat, inclusiv dobanzi si penalitati de intarziere.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.